Valborg 2010

I dag är det Valborgmässoafton och jag ska gå o jobba... Det känns inte så jobbigt men just idag är det inte roligt att vara gravid! För om jag inte hade jobbet så hade jag ju iaf bara fått titta på när alla andra hade det roligt o dricker alkohol... Nu låter jag som värsta bitterfittan o jag känner mig som det oxå... Kände mig elak förut när tårarna bara började att rinnan när Rickard skulle gå o träffa sina vänner... Helt plösligt så kändes det väldigt ensamet =/



Det är lite skillnad på i år o förra året! Förra året så var jag o jos i trollhättan och firade valborg tillsammans med tessan o magnus. Just nu känns det som en hel evighet sen. Men måste säga att vad som började som en bra kväll slutade som en väldigt bra helg iaf då ;)

Nu ska jag kolla på tv en stund innan det är dags att åka till jobbet!

Happy valborg på er =P

Valborg 2010

I dag är det Valborgmässoafton och jag ska gå o jobba... Det känns inte så jobbigt men just idag är det inte roligt att vara gravid! För om jag inte hade jobbet så hade jag ju iaf bara fått titta på när alla andra hade det roligt o dricker alkohol... Nu låter jag som värsta bitterfittan o jag känner mig som det oxå... Kände mig elak förut när tårarna bara började att rinnan när Rickard skulle gå o träffa sina vänner... Helt plösligt så kändes det väldigt ensamet =/



Det är lite skillnad på i år o förra året! Förra året så var jag o jos i trollhättan och firade valborg tillsammans med tessan o magnus. Just nu känns det som en hel evighet sen. Men måste säga att vad som började som en bra kväll slutade som en väldigt bra helg iaf då ;)

Nu ska jag kolla på tv en stund innan det är dags att åka till jobbet!

Happy valborg på er =P

Dropkick Murphys- I'm shipping up to Boston


Mini semester =)

Nu är jag hemma igen efter att ha tagit ett kort break från Norrköping! Det var väldigt skönt att få lite miljöombyte och så fick jag ju träffa älskligen också ;) Imorro kommer jag att få träffa honom igen för då kommer han till mig, även om vi inte kommer att hinna träffas så mycket eftersom jag ska jobba hela helgen...

Har inte gjort så mycket när jag varit hos honom, var har mest myst o haft tid för oss själva. Igår så kollade vi på Avatar o det är ju en sjukt bra film allså! Kvittar att man har ett den innan lika bra iaf =)

Känner mig just nu inte allt för pigg inför nattens jobb men det ska nog ordna sig det med när jag väl är på plats! Har iaf en riktigt god matsäck med mig idag som jag ska äta sen i natt o njuta =)

Ha en bra kväll!

Vecka 16

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Ont i ryggen

Blä jag hatar att ha ont någonstans... Nu har jag sjukt ont i ryggen och höfterna och det är straffet för att jag var ute o tog en kortare promenad och en tur på stan idag... Hoppas att det släpper så att jag slipper att ha fortsatt ont. Skulle gärna vilja ta tag i att städa ordentligt här hemma för att det känns som en evighet sen.. Nu när solen skiner så ser man oxå hur smutsiga fönstrena är så det är väl dags att ta tag i det med...

Imorron ska jag åka på "semester" ska ta en tur till V-vik o träffa älsklingen =D har inte träffat honom sen i påskas =( men nu äntligen!!

God natt på er =)

Vilken helg

Säger bara ojojoj =)
I fredags så passade jag på att sova länge efter att jag hade jobbat så jag skulle slippa att vara så trött och det var väldigt skönt att få sova ut. Men det får man ju dock ångra på kvällen sen... Men på fredagkvällen så bestämde jag o jos att vi skulle ta oss en tur till Svenska tattueringsmässan som var här i stan. Så sagt o gjort så åkte vi dit på lördagen och tittade till o börja med ;) vi var både sjuk sugna på att göra en ny tatto men så blev inte fallet... Alla tattuerarna hade typ varit bokade sen förra året..

Men sen så kom jag på att jag skulle ha en ny piercing =D och det var det ingen kö på att göra.. Så det fanns ingen tid att ångra sig på, Vilket jag är väldigt glad för ;) För nu sitter jag här med en ny piercing och är as nöjd!

Efter mässan var vi hungriga så vi tänkte äta på O´learys men det var full bokat så vi hamnade på Jolly rockets och tur var det för shit vilken god laxburgare de har! Jag kan rekommendera er alla att gå dit o äta! Sen var det bara att gå hem o göra sig i ordning inför kvällens inflyttningsfest hos Jos. Dock blev det ändrade planer men det blev riktigt trevligt iaf. Eftersom det nästen bara var sjukhuspersonal på festen så ville alla gå på AT-festen och det gjorde vi oxå... men Shit va tråkigt det var där så vi fortsatte till VK.

Måste säga att det är bra billigt att gå ut at vara nykter, en drink kostar bara 30kr :D Jag hade en riktigt rolig kväll men den slutade inte riktigt lika roligt för alla i sällskapet...
Igår kändes det som om jag hade århundradets bakfylla även fast jag inte hade drucjit en droppe alkohol... Men det var bara att bita ihop o röra på sig iaf! Så jag, Emma o Merre tos oss en sväng på stan o kollade in vårens mode. Sen insåg vi att tiden rann iväg så då fortsatte vi ut till maxi där vi hann klart det vi skulle. Sen upplöstes sällskapet och alla kraschade på olika håll =P



På bilden här kan man se den nya piercingen :D

Första Discot

Idag har jag varit på lillasyster bus första disco och det var så roligt att se de små människorna dansa och ha roligt! Kan inte förstå att hon redan är 6år men det är hon och hon blir inte mindre :P Jag satt mest på en stol o tittade på alla barn o föräldra som dansade men tillslut så fick Bus upp mig så jag dansade oxå ;)

Nu sitter jag här i soffan hemma o känner redan för att gå o lägga mig för att jag är såå trött så jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Hoppas på att jag kan få sova inatt så jag är pigg o glad imorron när jag ska träffa merre för en shoppingtur på nya HC och sen blir det inflyttningsfest hos Jos =) Ska hitta en riktigt svår skött blomma till henne ;) Mohahahah

Kommer du ihåg ditt första disco eller din först kärlek?

Usch dag...

Vädret idag har varit riktigt bra för att sova men har jag kunnat sova för det? Nej då!!
Vaknade vi halv 14 med värsta huvudvärken som nu e lite bätte men inte borta...
Skulle hämta lillasyster bus på skolan vid 16 så jag försökte att sova lite mer men det gick inte så bra... Men sen har bus och jag varit på Donken och ätit lite mat o haft en riktit rolig stund. Nu e jag o bus hemma hos mig o busar med Izor.

Ikväll är det dags att jobba natt 2 av 2 sen är jag långledig. Du har jag planerat in en tur till IKEA för att köpa ett nytt täcke då min monster katt har kissat på mitt gammla =/

Nu ska jag mysa med bus innan det är dags för henne att gå =)

Jag ser er allt!

Jag ser att jag har ganska mycket besök till o från ;) lämna gärna ett av tryck så jag vet vilka ni är =D är nyfiken av mig =P

100 dagar

Idag är jag på dag 100 av min graviditet bara 180 dagar kvar sen är bebisen äntligen här. Känns skönt att det äntligen har börjat att vända så jag kan få må lite bätter =) Ikväll är det dags att jobba natt 1 av 2 sen när jag går av på fredag morron så är jag ledig ganska många nätter innan jag går på igen. Lite tråkigt för att jag trivs på jobbet. Har iaf bestämt att jag ska åka till Rickard i helgen och det känns jätte skönt, Känns som en evighet sen vi träffades =)

Nu ska jag göra mig iordning o sen bär det av ner till stan o kolla lite på rean.

Vi hör senare!

vecka 15

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Just nu mår jag ganska så bra men det vänder fort är det värsta... ska se till att äta lite snart igen annars så kommer nog illamåendet. Har fortfarande inte gått upp något i vikt vilket är skönt och jag hoppas på att det kommer att vara så lääänge ;)

Blä dag

idag har det varit en hemsk dag, men jag vet att det finns människor som har det värre än jag men idag så orkar jag inte med något mer... Jag är jätte illa får inte ner nästa någonting alls, har fått ont i rygg slutet som jag hoppas på bara är att jag sovit dårligt i sängen. och så är jag så sjukt trött för att jag har bara sovit ca 3h av o till...

Det är inget glamoröst att vara med barn alls... hoppas att det vänder snart och att jag kan få må bra och njuta!

Imorron ska jag åka till SÖS på studiebesök och det ska bli jätte roligt men jag fasar lite för bussresen upp och hur jag ska må men det är väl bara att ta alla tabletter jag kan o hoppas på att jag ska kunna må bra hela dagen =)

2 blir 3



Idag har jag varit på ultraljud o sett våran lilla makaron för andra gången. Känns helt overkligt att vi ska ha barn. den 18 oktober är den lilla beräknad att komma till världen men jag hoppas på att den ska titta ut lite tidigare =)

Jobbar 00:30

Nu sitter jag på jobbat natt 1 av 2 den här veckan o jag känner nu att jag bara vill gå hem och sova... är jätte trött då det har varit sjukt dårligt med sömn sista tiden =( Natten som var sov jag bara ca 2h sen var jag ute på morgon promenad vid kl 07 för att göra mig trött innan jag skulle upp vis 10 men som tur var så behövde jag inte gå upp men sov ändå som en kratta fram till kl 12:30 då telefonen ringde...

Imorron kommer det inte att bli mycket bättre... Min hudläkare ska ringa mig då någon gång mellan 10-11 så det är bara att skippa öronpropparna och försöka att sova utan dom o hoppas på att jag vaknar av telefonen. Det jag hoppas på allra mest är att min läkare ska kunna hjälpa mig med mitt eksem som just nu är jätte hemskt! Vill verkligen inte ha det mer men jag vet att jag kommer att få leva med det resten av mitt liv... Har varit bra en längre tid nu så det var väl på tiden att det blossade upp igen =S men det ställer till ett helvete när jag ska sova och speciellt med tanke på det jobbet jag har...

Nu ska jag se om jag hittar något att kolla på på webbtv ;)

Lite ego

Lite eo bilder från i lördags innan jag gick eves fest i lördags =)



SOL


Idag är jag ledig o passade på att gå ut o njuta av solen =D vågade även ta av mig skorna så jag kände gräset mellan tårna, nu är det verkligen vår!


Lördag 10/4-10

Änså länge har det inte hänt så mycket idag. Nu ska jag gå o lägga mig på sängen o njuta av lite klassisk musik o sen e det dags att göra sig i ordning inför kvällens födelsedags fest som jag hoppas att orka vara med på =)

Hör sen!

Brennan Heart - One Master Blade


The TV Theme Medley


Happy 300th

nu har jag 300 inlägg i min blogg ;) o det kommer bara att bli fler!

Fruktsallad

Nu har jag gjort klart min frukt sallad o jag har nog gjort fruktsallad till 6 personer men jag kommer nog att lyckas att få i mig den här oxå ;)

Frukt som användes är:
- Banan
- Apelsin
- Plommon
- Nektarin
- 2 sorters äpplen
- Vindruvor
- Vattenmelom
- Röd Graep frukt




 

 

MUMS =D


Fredag 9/4-10

dagen började med att jag vaknade vid kl 06 o kände hur mitt huvud höll på att ta kål på mig... sen vidade det sig att jga hade feber och då insåg jag att det inte var någon bra ide att gå o jobba i natt så jag ringde o sa att jag var sjuk =( tycker om att jobba men inte med huvudvärk o feber....

sen somnade jag om till kl 13:50 o det var såå skönt att få sova så länge =D Sen orkade jag mig ner till stan för att köpa mer alvedov viklet nu mer är det ända jag får äta =/ passade även på att köpa födelsedags present till eve som har fyllt år o kommer er i helgen =) hoppas på att jag orkar att gå dit o säga hej iaf en liten stund.

Ikväll har jag inge stora planer alls kommer att ligga hemma o ta det lugnt o kanske köpa lite godig eller frukt kanske o ha det mysigt med =)

Hej så länge!

BLÄÄÄ

Usch, just nu känns livet väldigt tungt!!! allt bara kom på en gång fast ändå inte...
Har så sjuk ont i huvudet så jag vet inte var jag ska ta vägen o ingte hjälper mot de heller =/

Nu ska jag äta mina varma mackor se blir det sängen eller kanske en film att somna till...

Trött Zzzz

Nu har jag jobbat 2 nätter o känner mig helt slu =/ nu e det bara 3 kvar o det börjar att kännas väldigt långt! Nu ska jag ner på stan o se om jag kan hitta en liten födelsedags present till Eve som fyller år idag =D Se vad man ska hitta på för något. Ska även träffa mamma en sväng o äta lite tror jag =)

Fest med tjejerna

Så nu när jag kollade i bloggen att jag hade glömt att lägga upp bilder sen jag var på fest med tjejerna för 2 veckor sen=P Men nu bättre sent än aldrig =)

Seg dag

Idag har jag inte gjort så mycket alls.... Har varit med mamma o fikat på maxi passade även på att handla lite gott inför nattens jobb =)

Igår var jag o firade mammas kusin som fyllder 30 år på tisdag o det var väldigt trevligt, mycket god mat och trevligt sällskap. Även om det är lite knepigt att träffa mormor så gick det. Annars så har jag inte gjort så mycket, gör inte så mycket annat än at sova när jag är ledig ;)

Nu går jag mot en ganska jobbigt vecka på jobbet blir 5 av 7 nätter så jag vet vad jag kommer att göra framöver =P

Tingeling så länge

Påsk

Glad Påsk på er alla =)

Igår så firade vi påsk hemma hos mamma o alla var där, Jag o rickard, Chrisfofer o antonia och systrarna Bus o mamma det var jätte mysigt. Var jätte gott med påsk mat även om det tar tid att få ner det o ibland smakar bätter o ibland sämre =P

Idag åkte även älsklingen hem efter att ha varit en vecka här hos mig nu o det känns redan jätte tomt utan honom =( hoppas på att få se honom snart igen. Nästa vecka går jag in i en riktigt jobb period då ska jag jobba 5 av 7 nätter o jag hoppas verkligen på at jag kommer att orak det!! Nu när jag jobbade onsdag o torsdag trodde jag att jag skulle dö när kl var 03! Var så sjukt trött så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen men sen vid 05 så var jag pigg igen, konstigt det där =P

Nu ska jag mysa lite innan det är dags att sova!