Halvtid!

Jaha, nu är det halvtid... det är helt sjukt hur fort tiden går! jag tycker inte att det var längesen vi fick veta att jag var med barn o nu har halva tiden gått =) Men ju mer tiden går ju mer tankar kommer det om framtiden o hur den ska se ut. Men jag får väl nappa på vad Rickard säger, "det löser sig" även om jag kan strypa honom varje gång han säger det ;)

Idag skulle vi ha gått på visning av en lgh men 1§h innan det var dags att gå så ringde hon o sa att lgh var uthyrd så nu är det bara att fortsätta jakten. Finns lite lgh men man ska ju få visningar på dom oxå... Nu i veckan när han har varit hos mig så har även han fått känna den lill* som bor där inne. Det börjar att kännas mer o mer när den håller på där inne =) Men som mamma säger - Väntar bara! det kommer ju inte bli mer plats där inne o den kommer ju inte att bli lugnare med tiden.

Nu ska vi försöka hitta på något att göra.

Ting!

vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Hittills i veckan

I måndags så kom han äntligen hit till mig =) fick även träffa hans mamma, syster och hennes barn, det var verkligen på tiden o det var jätte trevligt! Efter ett kort besök så åkte Rickard till sjukhuset på sin jobb interjuv sm resulterade i att han fick ett sommarjobb här i norrköping =)

I tisdags så var vi i linköping o träffade en kompis till honom o det var trevligt synd bara att vädret inte var på våran sida... Efter några timmar så begav jag mig ner till stan för att träffa M. Vi har inte setts på sjukt länge så det var verkligen roligt att ses även om det var en kort stund. Nu får vi se till at det blir mermed tid!! Sen bar det av hem till mamma för att hålla ett öga på systrarna bus och det gick så bra! De är så lätta att ha o göra med nu för tiden även om det börjar att bli mycket hormoner från vissa håll =P

Igår onsdag så ängnadevi oss åt att åka o handla o jag lyckades även dra med Rickard till babyproffsen för att kolla på barnvagn. Tycker att det var intressant att när vi väl kom dit så hade han en åsikt eller 2 om vad vi skulle ha för vagn ;) Så nu är det bestämt så nu ska den bara beställas oxå =D

Idag torsdag så har vi inte gjort så mycket. Vi åt en mysig liten lunch här hemma o sen ängnade vi oss åt att sitta o skoj bråka i soffan =D Är även marknadsafton här idag så vi har varit nere en kort sväng på stan o kollat lite. blev en ny handväska som jag för ett par månader sen sa att jag ALDRIG skulle sätta på mig mennu har jag en sån iaf =P vad man kan ändra på sig ;)
Ska ikväll åka till Hedvig som fyller år o mysa lite! Ska bli så roligt att träffa henne det är så långt mellan gångerna men det är alltid lika roligt!

Nu ska jag tvinga Rickard att öppna det nya spelet han köpte på stan ;)

Ting!

Myssöndag hos mamma

När jag gav upp med städningen så gick jag o Izor hem till mamma. Där  hon o lillasyster bus var i full gång med att pärla så det var bara att slå sig ner o börja oxå =P Det är nog den bästa terapin som finns att sitta o plocka med pälor. Lyckades att göra ett par riktigt fina örhängen till bus och sen tog jag tah i att sortera alla pärlor som bus har lyckats att blanda ihop... men nu är det mer ordning iaf! Under tiden jag var hos mamma så fick jag mer ont i magen o när vi skulle äta var det hemskt så det är inget roligt att äta mat längre...

Nu sitter jag hemma i soffan o ska fortsätta att plocka upp här inför att älsklingen komme imorron =) Funderar på om vi skulle ta en liten utflykt när han är här hos mig. Jag skulle verklien behöva åka till Ikea o köpa en ny lampskärm till min fönsterlampa i rummet efter som Izor har tagit sönder min andra... =/ sen finns det ju alltid mer saker som följer med hem ;) Kan ju även vara på tiden att kolla på sängram nu när han nog kommer att flytta hit ganska så snart =D

nu ska jag fortsätta att kolla på filmen!

Over and out ;)

Städdag fast väldigt långsamt..

Har påbörjat en rejäl storstädning av lgh men det gå såå långssamt... önskar att jag orkade att städa av fort! Men icke här går allt i slowmo.. bästa att det får göra det kanske så jag inte får allt för ont. Synd att vädret är så knepigt idag hade tänkt att passa på att njuta av solen en stund men kanske blir bättre till eftermiddagen. Nu är det väl bäst att fortsätta så att jag bli klar tills imoron när älsklingen kommer ;) måste ju visa honom att jag kan om jag vill =P

Hör sen!

Underbart väder

Idag är det helt underbart ute =) var nere på stan en kort sväng på stan förut o träffade då Emma oxå. Väldigt roligt att träffa henne var så länge sen så det fanns mycket att prata om. Passade på att ta en fika på Fräcka fröken o satt o solen o njöt.

Igår fick jag min första solbränna för året. Satt ju utanför sjukhuset och väntade att kl skulle bli 13:30 så jag kunde gå på mitt Ultraljud. Allt man kan säga är att jag väntar en busig liten sak som inte alls ville göra som barnmorskan ville... =P men till slut så fick hon se allt hon ville och tyckte att det såg jätte bra ut!

Lördags morgon

Idag har jag vaknat alldeles för tidigt!! Vaknade redan när kl var 8:30 men jag försökte att sova till 9:30 men sen gav jag upp eftersom min lilla buse var vaken och jag fick inte ha mina tår i fred... så idag kommer att bli en lååång dag. Ska göra mig i ordning så hade jag tänkt att jag skulle ta en sväng ner på stan o titta på människor =)

Mage vecka 19 (18+2)Nu börjar det att synas lite mer =D

Torsdag 20/5-10Idag har jag inte gjort så mycket, har varit nere på stan en sväng o tittat efter vårkläder och vårskor nu när det äntligen har blivit lite varmt ute =) Hittade lite fina saker så vi får väl se vad som får följa med mig hem nästa vecka ;) Idag fick jag även en inbjudan til sommarens bröllop som jag ska gå på =) det är min faster som ska gifta sig. Det ska bli riktigt roligt att få gå på bröllop men det som kommer att vara svårt är att hitta någonting att ha på mig... men jag kommer nog att hitta något hoppas jag. Imorron ska jag på Ultraljud nr3 o det ska bli roligt även om jag fick se pyret i helgen när jag blev inlagd. Ska även imorron hjälpa carro o plugga lite.

Nu ska jag fortsätta att fixa här hemma samtidigt som jag kollar på Criminal minds och bäddar rent i sängen =)

Vecka 19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


Hemma igen!

Nu är jag äntligen hemma igen. Jag har spenderat de senaste dagarna på sjukhuset för att jaghar haft så ont i magen... Isöndags eftermiddag så orkade jag inte att ha onte mer för du hade jag haft ont i 9 dagar utan resultat av smärtlindring hemma. Efter att ha gjort alla andra knep jag kan komma på så ringde jag till sjukhuset. Jag fick då komma upp för en undersökning som inte vidade några fel på bebisen vilket känns väldigt skönt, men efter ett läkar byte o ännu mer smärtor o yttligare en undersköning.

Efter att ha suttit upp i sen soffa i flera timmar fick jag lägga mig i en säng o det var jätte skönt. Sent på söndag kvällen blev jag iaf inlag för observation för att se vad mina smärtor kunde bero på. Under kvällen blev det oxå dags för en ultraljudsundersökning av njurarna för att se om problemet satt där, men det gjorde det inte. Allt såg jätte bra ut och sen fick jag äntligen sova... Fast jag sov inte mycket den natten för at jag hade så ont o kunde inte hitta någon bra ställning =/  dagarna har sen rullat på med provtagningar kirurgkonsult o med värktabletter sova bort dagarna helt o hållet.. Det finns inte så mycket att göra på sjukhuset annat än att sova o ta det lugnt... Men idag innan det blev dags att gå hem så träffade jag en jätte bra läkare som sa att det antagligen är kraftig växt värk som jag har o den kommer antagligen att avta om några veckor när hormonerna kommer att lugna ner sig. Så nu är det bra att ta det lugnt o vänta ut tiden...

Så nu är jag sjukskriven till den 30/5 så jag kan hinna att slappna av hopas på att min mage slutar att göra ont innan det är dags att gå tillbaka o jobba. Dessutom är det snart dags för semester =D min första EVER o jag har inget planerat änså länge men som det ser ut just nu ska jag äntligen bli sambo med rickard då =) Han ska nämligen på interjuv här i norrköping på måndag för ett jobb o nu hoppas vi på att han får det!

Namn

Det här med namn till den lilla i magen är då minsan inte lätt... Har en ganska så lång lista med namn men jag är ju inte ensamen om att bestäma o det gör ju saken ännu lite svårare... Hoppas på att vi kan komma överens om något =) Men det blir lättare efter den 9/6 då vi har varit på ultraljud så vi vet vad det är som bor där inne. Då behöver man ju inte hitta på både och. Men det jag skulle komma fram till var att jag har en lång lista o Rickard tycker bara 2 st killnamn o 2 st tjejnamn är okej... Som sagt tur att det är ett tag kvar innan det är dags annars hade vi legat illa till =P

Lördag 15/5-10

Idag har jag varit på permiär på fräcka frökens uteservering med mamma =) det var väldigt skönt. När jag gick hemifrån så stod det 21 grader på termometern o det stämde verkligen med hur det kändes ute! Nu ska jag försöka att ta tag i hur det ser ut här hemma... har fortfarande inte fått in all tvätt sen jag tvättade i måndags så det är nog dags nu =P

Penisionär vid 22?

Jag börjar undra om jag har gått o blivit penisionär vid 22 redan :P Har just kollat på Så ska det låta, vilkte förövrigt är ett väldigt bra program. Jag är även sjukt trött så jag funderar på att gå o lägga mig så jag kanske kan bli lite utvilad.

God natt på er!

Pink Glove DanceSåg det här klippet på jobet igår och tyckte att det hade ett bra budskap =) Tycker även att vi skulle ha lika roligt här på sjukhuset som dom har där!

LEDIG =D

nu är jag hemma från jobbet =D nu ska jag vara ledig hela helgen och går inte på förens måndag kväll igen =D Ska inte göra något annat i helgen än att ta det lugnt o ligga på min säng tror jag... Även om jag skulle vilja träffa rickard så vet i fan om jag skulle orka med det... får se vad helgen bjuder på!

Hör sen

Framtida inköpStörre inköp;

* Vagn
* Babyskydd

Sovplats;
* Spjälsäng
* Sängkläder
* Spjälskydd
* Täcke, kudde

Vård;
* Febertermometer
* Badbalja,
* Handdukar
* Badcape

Sköta;
* Blöjhink
* Skötbädd
* Skötväska


På väg;
* Bärsele
* Filt
* Åkpåse /
* Regnskydd
* Myggnät
* Parasoll
* Reflexer
* Mobil till vagnen


Övrigt;
* Babygym
* Babysitter
* Handukar
* Min första bok

Till mamma;
* Amnings BH
* Bröstpump
* Amningskudde

Sitter här o funderar på vad det är man behöver skaffa till den lilla lista kan nuo göras hur lång som helst o det här är bara saker som är större o inga förbrukningsvaror alls... Finns mycket som man ska tänka på :) Funderar på att köpa den första lilla saken när vi har varit på 3D ultraljud när jag vet vad som bor där inne :D

Huvudvärk från helvetet!!

BLÄ.....
Jag hatar att ha ont i huvudet! Jag vill bara att det ska gå över så jag kan jobba utan att känna att huvudet ska explodera! Hoppas att det hjälper med mat, panodil o en massor av dricka!


1 av 3

Nu var fösta natten av 3 avklarad =) Det var en väldigt trevlig natt träffade trevliga tjejer och natten gick fort. Nu har jag sovit sådär o åter igen vaknade jag med århundradet huvudvärk =S ska hitta på något att äta och sen är det snart dags att åka att jobba igen..

Har inte känt så mycket av den lilla i magen har varit ganska så lungt där nu =) Igår berättade jag för min mormor att jag var med bran o hon tog det som förväntat... ingen reaktion alls och sen när man pratade on det så fick jag ingen reaktion heller men nu vet hon iaf!

Nu bär det av på mat jakt!

Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Nu vet jag!!

Nu vet jag äntligen att det bor någon där inne =D satte mig still i soffan efter att ha rört på mig hela dagen o nu så kände jag att det bor någon där inne! Det är som många har sagt att man vet vad som är vad =D =D

Lillasyster bus på besökIdag har jag tvättdag och tack o lov så har jag en lite hjälpreda här idag, Hon går nu mer under namnat Lady Gaga =P Här var vi tvungna att ta en bild på när hon uppträde ;) Idag fick hon bestäma vad det blev för mat o det pannkakaor. Ni har har läst min blogg ett tag vet att jag har haft problem mad att få de platta  men idag gick det riktigt bra =D men jag har kommit på en ny strategi när jag steker  ;)

Nu ska vi ner o byta tvätt igen o se om det är något annat som har hunnit med at torka!

Tingeling =)

Vem bor där inne?

Än så länge är det inte så många som har gissat på vad som bor där inne men just nu så är det

Kille: 2st
Tjej: 4st


Idag är det bara 1 månad kavr tills vi får veta ve, det är som bor där inne! =D längtar hemst mycket efter det. Hoppas på att snart få känna av den lill* där inne med en lite rörelse elle 2 bara för att förstå att det bor någon där =) Nu ska jag gå hem till mamma o låna hennes badkar o hoppas på att jag kan få lite mindre ont i magen.

Ting!

Lugn kväll

Det blev inte av att jag gick till jossan ikväll utan jag stannade hemma o kollade klart på en serie jag har börjat att titta på. Den rekommenderar jag varmt Sons of Anarchy, grymt bra =) Finns lite ögon godis i serien oxå ;) Tyvärr så har inte värken i magen släppt efter något speciellt o det suger tycker att det kan släppa av lite iaf för att det tar på krafterna att ha ont...

Ska nu ta o gå o lägga mig, är sanslöst trött även fast jag inte gjort något idag...

God natt!

Lördag 8/5-10

Vilket trist väder till att börja med! det bara regnar o regnar... I natt har jag fått sova 12h dock ej i sträck för att jag har varit uppe o kissat sjutioelva gånger men det kvittar för at jag är lika trött iaf! Det kan ju bero på att jag hela natten har haft ont i magen o vaknat av det oxå eller så beror det på vädret idag... Vem vet!

Har varit en kort sväng på stan med mamma men orkade knappt det, går jätte lågsamt och har ont i magen fast jag äter mina panodil som läkaren sa igår... Hoppas på att det släpper snart så min oro oxå kan släppa snart för det gör ju inte saken bättre =/

Hoppas på att orka en sväng till jossan sen o träffa tjejorna o ha det lite trevlig!


Vilken dag...

Idag har inte varit någon bra dag alls... hela natten har jag haft ont i magen o det har inte gett sig =/ när jag väl kom hem imorse så klarade jag inte mer så då ringde jag till barnmorskemottagningen o fick prata med värdlens trevligaste barnmorska. Så hon fixade en tid till mig på KK-mottagningen så jag fick komma o träffa en läkare. När jag väl hade varit där så hittade han inget som var fel med lillen i magen och allt såg bra ut. Sen jag såg den sist så hade den växt jätte mycket och under tiden han gjortde UL så vidade sig bebisen från sin bästa sida med 2 fötter och sen kom det en rumpa mitt i skärmen =P Efter att han hade tittat med 2 olika typer av UL så kan ha inte hitta något avikade, vilket är jätte skönt. MEN jag har fortfarande ont o jag ska nu avvakta om det tilltar eller on det kommer att släppa efter annars hade han en misstanke om det kune vara blindtramen...  Vilket jag hoppas på att det inte är. Nu är jag hemma hos mamma o tar det lugnt innan det är dags att gå hem o återta sängen igen!

Ha en bra kväll

Ny vaken

Nu har jag precis vaknat o jag känner mig helt bombad i huvudet... men tror att det beror på att det är så VARMT här i min lgh eftersom solen ligger på hela tiden! från kl 12:00 tills den går ner.. det blir många långa timmar. I natt så var det lite pyssel på jobbet och det tycker jag om hoppas på att kommande natt kan bli likadan så tiden går fort! Nu ska jag se vad jag ska orka fixa till o äta för något.

Vi hörs :P

Filcka eller Pojke?Magen vecka 16+1 (17)

Såhär ser magen ut just nu, inte så mycket för världen alls... Men nu är det bestämt att den 9/6 ska vi på 3D ultraljud och ta reda på vad det är som bor där inne =D Så nu vill jag att ni gissar vad ni tror bor här inne =)

Tiden som varit

Har varit jätte dårlig på att blogga nu men jag har jobba väldigt mycket. Skulle ha jobbat 3 nätter men det har varit högt tryck på AVD så jag ställde upp o jobbade på söndagen oxå så det blev 4 nätter på rad men nu är det gjort o det kommer att bli roligt när lönen kommer =)

Rickard har varit här sen i torsdags och det har varit jätte roligt fast på samma gång så är det ganska jobbigt att vara 2 personer i en 1:a när jag ska sova på dagarna... Men jag älskar honom o det har gått riktit bra men det tråkiga är ju att inte hinna med att träffa honom när han är här hos mig. Längtar tills vi bor ihop då kommer det bli så mycket lättare att få ihop en vardag tillsammans.

I måndags så var jag jätte trött men vi ville hitta på något roligt tillsammans så det blev att gå på bio =) vi såg Iron man 2 den var helt okej. Det är alltid lika mysigt att gå på bio tycker jag speciellt när man kan hålla någon i handen eller titta på den andra lite i smyg ;)Igår så var vi barnvakt åt systrarna bus och det gick bra, det är så lätt att vara barnvakt nu för tiden man behöver bara mata dom lite så e det nöjda. de är inne på sina rum o gör va de vill. Vi hämtade upp de på skolan och så gick vi till dtan o åt på Donken o hade det mysigt alla 4. Sen gick vi hem o tog det lugnt i väntan på att mamma skulle komma hem från jobbet. Vi gick hem o passade på att mysa lite.

Nu har han åkt hem o det kommer nog att dröja innan vi ses igen. Men inte så länge för attd et är snart dags för att gå på nästa ultraljud så då kommer han hit igen =) Ikväll är det dags att gå o jobba igen. Natt 1 av 2 sen när jag går av på fredag morron så är jag ledig till nästa onsdag o det ska bli riktit skönt =)

Vecka 17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 

Egna tankar: Änså länge har jag inte känt någonting men hoppas på att jag ska göra det snart! Känner mig mycket piggare nu iaf men börjar ha allt mer o mer ont i ryggslutet och över höfterna. Nu är det inte långt kvar tills det är dags för att gå på RUL och jag längtar dit jätte mycket! ska bli så roligt att se den lilla igen.