Trött... ZzZz

Fy fan vad sliten jag börjar att vara :/ i natt har jag varit uppe med ett litet plåster (läs Julius) som har haft ont i magen... Jag har försökt tänka på vad jag äter men jag har tydligen varit för slarvig iaf! :( dom pruttarna han lägger av låter som de skulle kunna komma från en hel karl! Idag kommer det bli en lugn dag men vi måste ta oss iväg och handla som alla andra på fredagar!...

Nu ska jag fortsätta o mysa med mina små älsklingar!


Min stora kille!

Idag har Vincent varit lika duktig igen o gått både till o från dagis :) på vägen hem fick han bestämma vägen och till slut hamnade vi på lekplatsen ;)


Första lämningen på dagis med 2 barn

Idag har jag lämnat Vincent på dagis och för första gången så hade jag med mig Julius. Det var lite mer omständigt än att bara gå med Vincent med det gick väldigt bra! Vincent var jätte duktig och gick hela vägen till dagis själv, orkade inte ta syskonvagnen för den korta biten så tog den lilla. Väl på dagis gick det riktigt bra att lämna honom :)

Nu sitter jag och myser med Julius på bröstet som sover söt! Hoppas på att kunna lägga ifrån mig honom snart så jag kan plocka o städa lite här hemma!


Vardagen är här igen!

Idag börjar R att jobba igen, vilket betyder att jag ska vara själv med barnen i natt för första gången... Lite nervöst men förhoppningsvis så går det lika bra som de nätterna han har varit hemma.. Idag har jag försökt att plocka upp här hemma men har inte Vincent kallat på min uppmärksamhet så har Julius det! Någon gång så lyckas jag väl plocka upp :P

Hoppas på att Vincent mår så pass bra imorron att han kan gå till dagis så han kan få leka av sig lite! Imorse hade han nämligen jätte ful hosta och var super snorig :/ han har inte hostat något under dagen men snorig har han varit! Nu har har dessutom feber så det ser inte så lovande ut :/

Vi har precis ätit mat... Idag blev det panik pizza till middag då jag lyckades att bränna en hel omgång med kycklinggryta :( känns sådär när jag gjorde storkok... Men ibland så går det inte som man har tänkt sig...


Lördag

Igår så var jag o killarna varit med mamma och skrik o panik :) vi var på jysk o rusta, där jag handlade lite nya kuddfodral så jag kan fixa lite i vardagsrummet! På rusta så fick jag äntligen med mig en tvättställning hem, så nu j*vlar kan jag äntligen få ordning på all tvätt! sen åkte vi till maxi så vi kunde äta lite mat o sen bar det av hem igen för att ha tvättstugan o städa lgh :)

Vincent måste jag säga är väldigt snäll mot sin lillebror även om avundssjukan hoppa på honom ibland. Fick i alla fall 2 fina bilder på killarna :)


Namnen är nu bestämt!

Nu har vi bestämt vad Julius ska heta mer än bara Julius, så får jag lov att presentera Julius Rickard Christofer :) så ett namn från varje sidan, han kommer att få R's efternamn till o börja med.


Förlossnings berättelse

Allt började på måndagen den 13/8 då jag var tillbaka på förlossningen för ett bedömningssamtal/ställningstagande med läkaren. Vi pratade om hur den senaste veckan varit o tillslut blev det för mycket o jag bröt ihop... Hon tyckte att jag hade kämpat på tillräckligt länge. Så vi bestämde då att jag skulle bli igångsatt nästa dag alltså den 14/8 på BF :)Så hon undersökte mig o då var jag öppen 3cm o tappen var ca 2-3cm lång men mjuk. Hon gjorde även en hinnsvepning för att reta igång kroppen så mycket som möjligt inför vad som komma skall! Jag fick en tid att komma tillbaka kl 9 morgonen där på, fick även med mig en sovdos hem så jag skulle vara utvilad!

Timmarna gick o jag fick bara mer o mer SD o de började göra riktigt ont... Vincent o jag var hemma hos mamma men tillslut fick jag säga åt henne att köra hem oss så jag kunde packa det sista! Väl hemma så lugnade det ner sig o jag förberedd det sista o passade på att mysa lite extra med Vincent. Jag sov riktigt gott de timmarna jag sov men vaknade alldeles förtidigt med det var nerverna som spelade in ;) mamma kom o hämtade oss, vi lämnade Vincent på dagis och sen var det förlossningen nästa!!

Väl på förlossningen så fick vi sitta o vänta ganska länge innan vi fick träffa läkaren igen som jag träffat dagen innan. Hon undersökte mig o jag hade öppnat mig till 4cm o tappen var kortare o mera mogen, hon gjorde ytligare en hinnsvepning för att få igång kroppen.. När hon väl bestämde sig för att vi skulle ta hål på hinnorna så kommer BM in o säger att vi nog ska vänta med det lite för att det var fler förlossningar på gång. Så vi blir ombedda att ta en promenad sagt o gjort så gick vi säkert en hel korridor innan mitt bäcken la av :/ tillbaka på förlossningen så blev det mer väntan men snart var det våran tur att få ett rum, så runt kl 13 fick vi komma in på en förlossningssal. Den BM vi hade träffat hela fm gick hem o våran ny kom nu in o pratade med oss om hur allt skulle gå till!

Kl 14:54 tar BM hål på hinnorna o vattnet går :) en konstig känsla! Känner mig laddad inför förlossningen.

Kl 16:05 kommer BM o kopplar de värkstimulerande droppen och berättar då att hon kommer in var 20:e minut och höjer dosen hela tiden!

Kl16:30 värkarna börjar kännas av mer men det går fortfarande att andas igenom dom. Under tiden här så ligger R o vilar lite i en säng brevid mig.

Kl 17:15 så provar jag lustgasen första gången och det hjälper riktigt bra när man väl får till andningen som man ska ;) en spännande känsla att känna sig full utan att han druckit en droppe :P

Kl 17:44 värkarna börjar nu bli mer intensiva och lite jobbigare att hantera så BM höjer lust gasen mer och det blir då bättre. Sen börjar allt bli väldigt luddigt, sista gången jag vet vad klockan är så är den 18 o värkarna jobbar på som bara den! Det blir intensivt andand i masken..

Kl 18:30 så undersöks jag o då är jag öppen 6cm

Kl 18:41 så börjar mina krystvärkar så då går det väldigt fort. Värkarna ändrade karaktär jättesnabbt! Varken jag eller BM jag riktigt med på det..

Kl 18:45 så kommer Julius till välden! 3565g o 52cm lång, han hade navelsträngen ett löst varv runt halsen.

Jag som innan sa att jag trodde att de skulle vara svårt att ligga på sidan o krysta men det var det inte ;) gick hur bra som helst! Även om det gick så fort så fick jag bara 2 små små bristningar! Fick sys 4 små stygn o tack o lov för lustgas säger jag bara, den hjälpte toppen bra på mig. Sen var det sagt att ta sig upp o duscha. Vi fick in våran fika bricka o fick vara för oss själva. Senare sen så flyttades vi över till BB.

Det som är så roligt med hela denna upplevelse är att alla har sagt o jag själv har trott att om man bli igångsatt så tar det så lång tid men för mig tog det från början till slut 3h o 45min!

En annan roligt sak är att samtidigt som jag ligger i ena förlossningsrummet så ligger min bästa kompis vägg i vägg o födder barn samtidigt! Vi har skojat hela graviditeten om det o nu blev det verklighet!! Helt sjuk!! Hennes son är född 2h efter Julius :)

Tror att jag har fått med det mesta som hände under förlossningen :)


Blandade känslor...

Att få Julius är helt underbart samtidigt som livet nu har förnedrats på ett helt nytt sätt igen. Innan så var det bara jag, R o Vincent, då fick han 150 % uppmärksamhet av oss o nu ska han dela den... Han ska dela sin mamma o pappa med den ny lilla skrikande saken som har kommit hem till honom...

Det är verkligen med blandade känslor man skaffar fler barn! Jag älskar båda två så otroligt mycket o hoppas verkligen att jag räcker till så de får lika mycket av mig! Just nu är det ju lite svårt att ge lika mycket tid eftersom Julius är så beroende av mig. Men om alla andra nu kan klara av att skaffa fler än ett barn så ska väl jag/vi oxå klara av det! Hur klarar ni där ute av det? Hur klarar man omställningen?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244778/images/2012/pic_50354ecce087c31930000fcb.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244778/images/2012/pic_50354ecce087c31930000fcb.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244778/images/2012/pic_50354eda9606ee32490010ef.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244778/images/2012/pic_50354eda9606ee32490010ef.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244778/images/2012/pic_50354f53e087c31933000f54.jpg" class="image">


Presenter :)

Julius har fått så mycket fina saker! Han fick en super fin filt av Jos o Glenn innan han kom ut och nu när han väl är ute har han fått massa fina saker! Han har även fått lite pengar så det blir att fylla på hans garderob då den inte är så stor, har inte kvar så mycket efter Vincent eftersom jag har sålt så mycket! Men lite shopping har väl ingen dött av ;)


Första duschen :)

Ikväll så har Julius fått duscha för första gången :) han tyckte att det var jätte skönt o var helt tyst o bara tittade o njöt. Förövrigt har vi varit på 9 års kalas idag o Julius sov sig igenom nästan hela kalaset. Vincent var hel vild o tyckte det var toppen att vara på kalas o äta tårta ;)


Mina fina killar!

Tog en bild på mig o mina fina små killar :) dock ser jag väldigt sliten o trött ut men det får man vara dagen efter förlossningen ;)


Vagn premiär!

Idag har jag tagit mig ut på barnvagns premiär i nya syskonvagnen :) jag är jätte nöjd med den o det verkade killarna oxå vara för att båda somnade! Dock så var jag väldigt ambitiös i längden på min promenad.... Gick ända hem till mamma o jag vet inte när jag gick så långt senast! Hade foglossningsbältet på mig o det är mycket skönare att röra på sig då! Dock känns det nu som om mitt blygben ska explodera o jag är helt slut eftersom min kondition är på minus!!

Så Julius är nu på sitt första besök hemma hos mormor :)


På väg hem :)

Nu är vi hemma men bjuder på en bild från sjukhuset när han premiär sitter i sin bilbarnstol :)


Får jag lov att presentera Julius!

Nu så har vi kommit överens om vad han ska hetta! Det blir en liten Julius :)


Nu är han här!

Nu är han äntligen här! Han föddes kl 18:45 o väger 3565g o är 52 cm lång. Han har mörkt hår o mörka ögon. Allt gick väldigt snabbt när jag väl blev igångsatt. Bjuder här på 2 bilder :)


Nu är vi igång!

Nu har vi fått ett rum och de har tagit hål på hinnorna o värkarna är ett faktum ;) än Så länge är det helt hanterbart! BM vi har är jätte trevlig så det känns jätte bra, hon har precis satt en nål o om en liten stund så får jag värkstimulerande dropp kopplat för att få igång allt ännu mer ;) bjuder på en snygg bild som avslutning!


På förlossningen...

Nu sitter vi på förlossningen o väntar på att få ett rum så de kan ta hål på hinnorna så jag kan få bli igångsatt. De har en hel del att göra här idag så jag är tacksam över att vi fick vara kvar.

Efter undersökningen de gjorde förut så har jag fått lite mer SD/värkar så det kanske kan hjälpa till med det sista som är kvar på tappen :)

Ska försöka uppdatera om vad som händer :)


Bedömnings samtal!

Idag kl 9 skulle jag vara på förlossningen o träffa min läkare för ytligare ett bedömningssamtal o ställningstagande för igångsättning. Efter att prata allmänt om hur jag mår så kom tårarna o jag bröt ihop o förklarade hur jag mår. Efter en ny undersökning så konstaterades det att jag var öppen 3cm o tappen hade en bit kvar men att st hade mognat sedan förra veckan jag träffade henne!

Så eftersom jag inte sovit speciellt bra den senaste tiden fick jag med mig en sov dos hem som jag nu har tagit o inväntar lite effekt av. Behöver vara utvilad inför morgondagen då vi har fått tid för igångsättning kl 9 :) så jag är alldeles pirrig i kroppen inför vad som ska hända imorron!

Här kommer det att ske uppdateringa under dagen om det är någon som är nyfiken på hur det går ;)

Bjuder på en tjockis mage oxå!


Ny design!

Jag skulle vilja ha en ny design till bloggen men just nu har jag ingen lust o ork att göra det själv! Finns det någon vänlig själ där ute som vill hjälpa mig :D kan tänka mig att betala lite för besväret oxå ;) vill ha något enklare, ljusare, och med lite mindre grejer nu! Säg till om du är intresserad :)


Nervös!

Ja, precis som rubriken lyder så börjar jag bli riktigt nervös inför morgondagens bedömningssamtal med läkaren... Har inte varit ett dugg nervös innan men nu när jag ska sova så kom allt på en gång! Hoppas på att kroppen har mognat mer o är redo för att föda barn väldigt snart!! Men ska försöka med att gå dit utan förhoppningar o ett öppet sinne men en liten önskan om att han ska komma nu i veckan finns ju! Ska bli väldigt spännande o se imorron...

God natt på er, hoppas att jag kan sova någon timme iaf!


Inga bebis än :(

Blä, jag som hoppades på att den här lilla tomten som bor i magen nu skulle vara lika snäll som Vincent o dyka upp som idag v.39+3 :D men inte än... Tror inte att han kommer ut innan måndag, alla känningar jag har haft är nästan som bortblåsta. Har haft lite mensvärk i natt o några SD men inte mer än så. Dock så hände något väldigt läskigt på förmiddagen som gjorde mig väldigt orolig just då. Helt plötsligt fick jag ont i den vänstra halvan av magen o bak i ryggen... Trodde jag behövde gå på toa o lyckades o ta mig dit men efter en halv minut var jag tvungen o ropa på R för då trodde jag att jag skulle svimma :/ det höll i sig i ca 3min men det var en hemsk känsla o jag undra vad som hände... Tog ca 15min innan det kändes mer normalt igen. Nu har jag försökt sova en stund när Vincent oxå sov men det gick sådär för då kom det SD ist men nu är allt borta igen../


En trött tjockistant!

Bjuder på en väldigt fin blid på en trött o sliten tjockistant ;) nu börjar min kropp ge upp o det gör förjävligt ont att röra sig... När jag vände mig om i sängen nyss så knakade det i hela bäckenet på ett väldigt obehagligt sätt :/ nu ska jag försöka sova lite medans värktabletterna kan hjälpa mig... God Natt


H&M home

Idag orkade jag min ner till stan tillsammans med mamma, skrik o panik. Tittade på lite höstkläder till Vincent men sen gick luften ur mig totalt :/ när vi var på hm så upptäckte jag att de hade fått in barn grejer i det var hur fina som helst! Hittade massor av saker jag vill ha till killarna! Jag vill speciellt ha babyfilten, den föll mig i smaken! om det är någon som undrar om bebisen vill ha något speciellt står den högt upp på listan ;) haha


Super aktiv bebis!

Han är helt galen i magen :/ skönt på ett sätt i veta att han lever men det är så fruktansvärt obehagligt... Han håller på o rör på huvudet så det ilar o hugger i hela bäckenet :/ det strålar ner i benen o mellan benen oxå.... Han bli nöjd så fort jag ställer mig upp o vankar runt i lgh... Annars leker han plåga mamma ikväll. Annars visar han inga tendenser på att komma ut :(

Ser att ni är många som läser bloggen nu så kom igen o gissa när ni tror att han kommer!


Läkarbesök!

Igår var jag på ännu ett läkarbesök men igår känns ändå väldigt givande! Jag o läkaren hade samma tankar om det hela. Jag har fått en ny tid för bedömning nästa måndag den 13:e men hoppas att jag slipper gå på den! Igår så undersökte hon mig för att se om det har hänt något o det hade inte hänt så mycket mer än sist men hon gjorde en ganska aggressiv hinnsvepning som har gett mer resultat än den förra iaf! Så nu tror jag att slemproppen allt har börjat lossna i delar ;) så förhoppningsvis så har jag en bebis i min famn inom de närmsta dagarna :) Nu sitter jag hos BM o hoppas på att det sista gången innnan det är dags att gå på efterkontroll :P men man vet aldrig ;)


Förlovade i 2år :)

Igår så hade R och jag varit förlovade i 2år. Det kom vi inte ihåg förens i morse ;) finns ju lite annat i tankarna nu. Vi förlovade oss när Vincent var i magen o nu så väntar vi på lillebror som ska komma vilken dag som helst :) det var varit 2år med både med o mot gångar! Älskar dig av hela mitt hjärta!!!!


BM-besök och hinnsvepning

Idag var det som sagt dags att gå till BM igen o allt så fint ut o magen hade växt 1cm till :) han är fixerad och ligger lååångt ner. Idag kommenterade även hon hur jag såg ut o må o försökte hålla humöret uppe med det brast igen.. Hon gjorde iaf en hinnsvepning så gått det gick. Tappen var iaf förkortad och jag var öppen lite grann så det fanns lite hopp iaf :) fick lite mer mensvärk o några fler sammandragningar men inget mer har hänt :( förutom att alla hormoner är helt upponer... Fick en tid för bedömning av igångsättning på måndag som jag hoppas på att slippa gå på men just nu känner jag inte mycket hopp om att han kommer komma ut alls... Nu ska jag försöka sova lite o hopas på att livet känns lättare imorron! God natt


Helt slut!

Blä usch o fy är allt jag har att säga! Igår när vi satt och åt mat killarna o jag så fick jag massor av regelbundna och täta SD/Förvärkar som inte ville ge sig med varken dusch eller citodon... Fick lite hopp om att det kanske var på g... Vi gav oss ut på en promenad o jag trotsade mina fogar vilket jag har fått äta upp i natt... Efter promenaden så försökte jag att hålla mig aktiv så det inte skulle stanna av. Tog en dusch till o kände sedan hur trött jag var så jag gick o la mig för att vila lite... Har inte blivit många minuters sömn inatt med ett ont bäcken o molande mensvärk... Därför har dagen spenderat i sängen! För en stund sedan så ringde läkaren som jag har haft kontakt med under hela graviditeten upp mig o vi pratade en stund o sen bröt jag ihop totalt... Hon var väldigt förstående så hon bokade in mig till min BM imorron fm för en hinnsvepning/ undersökning för att se om det kan hjälpa mig på traven lite! Hon tycker att så långt som möjligt att vi ska undvika en igångsättning för att jag behöver inte en lång o utdragen förlossning oxå nu utan en som är snabb... Så håll tummarna imorron fm för att det ger resultat! Vem vet kanske blir en bebis innan helgen isf! :)