Smink =D



För alla som är nya här på bloggen så tycker jag väldigt mycket om smink o har en sminkväska som är värd ca:10000kr =P Den har tills nu hängt ovanför tvättmaskinen o det har varit en jätte bra plats men nu är det ju så att det ska bli skötplats där när bebisen kommer så idag har jag inhaldlat en låda som jag kunde stoppa ner alla skuggorna i o jag ska köpa fler lådor konstaterade jag nu när jag flyttade på sminket. Så jag kan få ännu mer ordning på det =) Bilden ovan visar mina skuggor o andra detaljer till ögonen samt penslarna. I påsen som skymtas uppe i det vänsta hörnet så är allt för att lägga en bra bas o mina lösfransar ;) Så imorron blir det kanske en tur till lagerhaus igen för att införskffa fler lådor!


trött, orkeslös o ingen matlust...

Precis så känner jag nu. Tycker det är grymt jobbigt att inte känna någon som helst matlust alls... Trodde man skulle vara hungrig när man var gravid o man hade någon mer som tog energin. Har ju lästa att man inte har matlust i början av graviditeten o precis i slutet innan det är dags att föda. Men inte såhär dags.

Var lite dum mot mig själv idag för att jag var för raslös för att vänta på bussen så jag gick in till stan o det är inte speciellt långt men just nu är det skit långt. Har så dårlig kondition så det är helt sanslöst o var tvungen att sätta min flera gånger dels för att jag hade ont i bäckenet o sen för alla sammandrgningarna. Så jag har självplågat mig lite det har jag helt medveten om men jag hatar att inte kunna göra vad jag har gjort innan...

Väl på stan så fick jag iaf alla mina ärenden uträttade som jag hade planerat när jag gick dit. Kopierade mitt läkarintyg som jag ska skicka till FK så jag får mer sjukpenning och så har jag fixa med lite annat.

Nu ska jag gå o ta tag i en av det grejerna som jag har sagt till mig själv att jag skulle fixa idag. Återkommer lite senare =)

Vill börja bebis pyssla!!

Jag vill börja o boa på riktigt men känns onödigt att börja montera upp saker eftersom det snart ska tapetseras om i alla rum... Längtar tills det är gjort så jag äntligen kan få börja fixa här hemma inför lilla monstrets ankomst. Eftersom jag helst inte vill gå över tiden så hoppas jag ju på att jag ska ha en bebis hos mig den 18/10 som det är sagt. Längtar så mycket efter att få hålla den lilla i mina armar o bara få se vem som bor där inne.

Vecka 34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Jag: Ojoj så fort tiden kan gå ibland... Nu är det bara 6 veckor kvar tills det är dags för det lilla monstret att titta ut =) Har nu på sista tiden börja tänka mer på förlossningen o hur det kommer o gå kommer jag att orka, kommer det ta lång tid eller vad kommer att ske. Har även haft den "mörka" tänk om taknarna som har varit lite jobbiga nu den senaste veckan... Tack o lov för R som fått mig att orka i genom dom oxå o får det att kännas bra igen.

Svullen!

Idag har varit den västa dagen hit tills med att svullna... När jag skulle gå hemifrån i morse så fick jag kanppt ner fötterna i mina convers... När jag väl har bestämt mig för att köpa nya skor fins det inga kvar i min storlek alls =/ Behöver verkligen ett par som jag kan sätta på mig själv! Min förlovnings ring vågar jag inte sätta på mig längre... kunde ha den i 1½ vecka ca innan jag började att svullna upp.

Nu går ögonen i kors på mig så nu blir det sängen nästa.

God Natt

Händelserik dag

Nu är jag hemma igen efter att dagen har varit lååång, det känns så iaf. Den började med att jag var o hämtade lilla fröken busbubbla på skolan för att vi skulle åka till sjukhuset för att byta gips på henne då det andra hade blivit förstort. Efter det så lämnade vi inte tillbaka henne på skolan för att det hade bråkar lite extra med hennes arm så med mamma o bilen oxå så blev det en tur till IKEA =) Men det resulterade inte i mycket saker alls... Hade spanat in en mobil som jag tycket var väldigt fin o lagom stor som jag ville ha i badrumet men den var helt slut o lampan som jag ville ha var oxå helt slut. Så det blev 2st orkedér då det var mycket bra pris på dom och en större dörrmatta som vi verkligen behövde. La dessutom ner påslakan i vagnen som jag skulle ha men dom hade jag lyckats att lägga ut någonstans under tiden...

På vägen hem så fick vi även bilproblem o den började låta väldigt konstigt o det var ett ljud jag aldrig hade hört innan men slutar gör det inte iaf... SÅ nu blir det väl att ta sig till närmaste verksatd imorron o se om det kan hitta vad det är för fel på bilen o hur dyrt det kommer att bli =/ Det tråkigaste med att ha bil är ju att det alltid kosta lite när det väl händer något... Just nu är jag oxå så beroende av bilen eftersom jag har så j*vla om i bäckenet så att vara utan den kommer inte att bli lätt om det är så att den måsta lämnas in...

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu för att R sover han gar vänt helt på sitt dygn o hade tydligen gått o lagt sig vid kl 14 så han sover antagligen måånga timmar till. Kanske ska väcka honom snart iaf så han inte sover bort hela kvällen eftersom han ska jobba imorron...



Funderar...

Sitter här i soffan o funderar på om man skulle ha en babyshower =)

50 dagar kvar

Det är helt sjukr hur fort dagar går just nu! bara 50 dagar kvar tills det är okej för lilla monstret att titta ut =) Hoppas dock att det kanske kan bli en vecka innan utsatt tid. Dags att börja tänka på att förbereda lite inför ankomsten kanske ;)

Lite ego ( som förr)




Grym gårdag

Igår var en mycket rolig dag =) Dagen började med en tur på stan för att hitta något att ha på sig o hittade en snygg bastop på H&M som var lite lätte genomskinlig. Så den blev det tillsammans med mina älskade leggingsar ;) Passade även på att ha en riktigt cool make up på mig för att det känndes som sista gången innan lilla monstret kommer ut som jag har så pass mycket på mig ;)



Sen bar det av hem till Jos för inflytningsfest och massor av skratt o en grymt trevlig kväll. Träffade nya roliga människor alltid lika trevligt. Sen så följde jag faktiskt med ut =P Så nu är bebisen invigd på Grand! det ska ju börjas i tid. Det var jätte lugnt i magen hela tiden jag var där o den är ju van vid hög musik så det var ingen fara. Det var ganska många berusade tjejer som tyckte att magen var så söt o önskade mig lycka till. Igår kväll så känndes det inte jobbigt att det var fokus på magen så utan alla som pratade med o om den frågade om de fick känna o då är det helt okej tycker jag just nu iaf ;)

På väg till bilen sen så blev det mycket mer protester inifrån =/ hade så mycket sammandragningar och så var det lilla monstret så vil där inne så det var riktigt obehagligt... Men ingen bebis som känns att det är på väg ut iaf ;)

Idag blir det en "bakissöndag" R ligger fortfarande o sover eftersom han har jobbat natt, Annars så finns det inte så stora planer på att göra något alls idag utan bara ta det lugnt o ligga i soffan o kolla på film :)


Trött fast inte trött! Vet inte riktigt ...

Trött fast inte trött! Vet inte riktigt hur det går ihop men det är så jag känner... Imorron blir det mer bloggande om vad dagen har haft att bjuda på. Nu ska jag försöka att sova lite om nu lilla monstret kan tillåta det ;) god natt med er!


Ikeakatalogen och godis :D hihi

img_0514 (MMS)

Ikeakatalogen och godis :D hihi


Magen vecka 33 (32+5)

 



Blä, det ser ut som om jag har fått bristingar men det har jag inte ;) de är gammla tack o lov o jag hoppas på att jag inte får fler nu. Har fortfarande inte gått upp så mycket så jag hoppas! Tycker inte att magen växer så mycket men det gör den o nu börjar det att bli tungt vill jag lova. Tycker verkligen att det äär dags för det lilla monstret att titta ut nu!


Mat?? Vad är det =/

Jag har lite svårt att förstå mig på min kropp just nu allså... Ena dagen är jag så hungring så det finns inget stopp på det utan jag kan äta hur mycket som helst men nu får jag knappt i mig något... R o jag var o åt mat ute tidigare idag o jag åt knappt någonting... har inga hungerkänslor alls. Tvingar i mig så att jag ska orka.

Det är jobbigt när mat blir en sån stor grej o specielt när man lever tillsammans med någon som tycker om mat så mycket som R gör. Han är hungring men inte jag o då gör det att det är svårt för mig att komma på mat o att handla sen är ännu värre.

Sitter nu här hemma ensamen för att R är o jobbar i natt. Men det blir nog tidigt i säng idag med då jag är jätte trött. Nu blir det Fejan ett tag sen får vi se vad som händer ;)

Ting, så länge

ojojoj, så trött man kan vara

helt sanslöst hur trött jag är! Efter vatten gympan igår så åkte jag hem igen o försökte sova men det gick inget vidare alls så då tog jag mig entur in till stan för att köpa yttligare en ny audiokabel till mina högtalare då jag har lyckats att ha sönder en till =P

Hämtade även anna på skolan o skjusade hem henne hos mamma o så gjorde alla 3 mig sällskap ut till maxi och en tur på rusta. Såg nämligen att man kunde köpa väldigt billiga fönstrelampor men det var fler än jag som hade sett det så när vi väl kom dit så fanns det inga kvar :( Har planerat för en tur till ikea så då blir det väl att kolla på det där. Planen med igår var att jag skulle hitta ett par nya gympa/street skor som jag lätt kan ta på mig själv nu när magen börjar att vara så pass stor men jag kom hem utan skor o utan en kofta/ tjockare tröja som jag oxå var på jakt efter.

Får se om jag kan ta en tur imorron o hitta vad jag söker =)

Vattengympa

Så underbart!! Men jag är helt slut i kroppen nu efteråt men så skönt. Dock tyckte inte lilla monstret i magen om det lika mycket som jag utan det var vilda protester och ganska många sammandrgningar. Längtar redan till nästa vecka o då ska jag komma ihåg att ha bättre skor på mig som inte kräver så mycket jobb ;) Riktigt mysigt att se alla när man låg o flöt runt i vattnet med sina magar.

Nu sitter jag här o väntar på att FK ska ringa mig så jag kan få lite nya besked om hur jag ska gå til väga med min sjukskrivning den här gången. Sen ska jag se om jag kan orka mig ner till stan för att hitta ett par nya skor som inte är allt för svåra att sätta på sig själv =P

Time out!

Sitter här o skrattar för mig själv o tårarna rinner!! Vilket roligt program =D Nu ska jag sova.

God natt

Det nya läget för mina fötter, så högt som...

img_0513 (MMS)

Det nya läget för mina fötter, så högt som möjligt :)


Onsdag 25/8

Idag så har jag varit o ätit lunch tillsammans med Elina =) Mycket trevlig då det var längesen vi sågs. Finns alltid massor o prata om. Sen så blev det en tur till Make Up Store för en brynplock då jag själv inte orkar att fixa dom =P Så nu är jag så snygg så! Haha

Har precis ätit mat tillsammans med R som ska iväg o jobba i natt så det kommer att bli tomt här. Nu ska jag hem till mamma o passa systrarna busbubblor o ha en mysig kväll där.

Föräldrautbildning del 2

Idag var vi på del 2 av FUB o den var väl inte mycket mer givande än den första delen men hon pratade iaf lite mer om smärtlidnring och speciellt alternaiven till medicinsk hjälp som jag är intreserad av. Så nu får vi se vad som kommer att hinnas med när det väl är dags. Har även varit hos BM idag o allt såg jätte bra ut och bebisen ligger nu åt rätt håll med huvudet så det är ju bra, hoppas bara den inte tänker vända sig sen! Det lilla monstret var så vilt när hon skulle kolla hjärtljuden så det var hon tvungen att göra flera gånger så att hon kunde få en bra siffra =) De senaste gångerna om man ska gå på vad man säger så tyder det på att det är en liten tjej som bor där inne då hjärtljuden har legat över 140 slag/min.

Så nu blir det tättare mellan gångerna jag ska gå dit, varannan vecka o där ska det oxå in ett läkar besök bara för att prata om hur jag mår o har det med mina foglossningar o att jag helst själv ser att jag inte går över tiden bara för att det är så jobbigt just nu... Jag vill inte bli igång satt utan jag hoppas kanske liter mer som läkaren sa när jag frågade sista att de kan göra en hinnsvepning och "pilla" lite på livmodern så man retar den till att komma igång själv.

Nu ska jag kolla på Knocked up o sen blir det nog sängen. Om det kunde sluta o flimmra framför mina ögon... tycker att det är lite obehgligt.

Tisdag 24/8

I natt har jag sovit!! HALLELULJA!! gud så skönt. Hit tills har det varit en riktigt lugn dag har bara suttit i soffan o kollat på barnmorskorna och snart är det dags att göra sig i ordning för ett besök hon barnmorskan o lite senare så är det del 2 på föräldrautbildningen =)

Återkommer sen

Kärleksvisan


Vill Ha!!

 

(bilder från : H&M, Lindex och din sko)

Vill verkligen ha en såndär skjorta som den svarta som är lite genomskinlig till hösten. Jag ska ju inte föralltid se ut såhär ;) Sen blir det väl att anpassa modet lite mer efter att man har barn men jag ska se till att inte tappa bort mig själv under tiden. Tycker verkligen om väskan men det är många som säger att man inte använder handväska när man väl har en bytväska sen, vi får väl se hur det blir med den saken =P

Måndag 23/8



Här är overallen som jag hittade! Tycker jätte mycket om den o den kommer att passa på vad som än bor i magen =) Tycker verkligen om rea ;)



Hittade för ett tag sen en liten borste o kam som jag inte kunde låta bli att köpa ;) Måste ju vara stylad i håret sen!


Mums :D

img_0507 (MMS)

Mums :D


Nu är det kung fu panda som gäller tillsam...

img_0506 (MMS)

Nu är det kung fu panda som gäller tillsammans med busbubblan :)


Busbubblan 7år

 
Lilla busbubblan o jag på hennse kalas i fredags =) Kan inte förstå att hon har blivit 7år o att hon i dag börjar första klass!!


 Hennes väldigt söta och mycket goda tårta ;)




Eftersom det var augustifest så måste man ju titta på fyverkerier också. Jag lyckaades att skrämma lilla monstret i magen när vi var o kollade. Men fina var dom =)


Måndag, då allt blir som vanligt...

Jaha, idag så blir alls som vanligt igen. Alla minder människor börjar skolan även universitetet börjar idag o semestern är nu slut för nästa alla. Här sitter jag o längtar till att det kunnde vara så för mig oxå. Men min höst se lite anorlunda ut mot vad den brukar göra =) Antingen har det varit att börja skolan eller fortsätta att jobba men inte i höst. Nu ska jag ge mig ut på ett äventyr som jag aldrig varit med om innan! Att bara kasta sig in i något helt nytt känns spännande men väldigt läskigt på samma gång.

 
Magen i vecka 32 (31+6)

Jag undrar så vem som är där inne. Tycker ju självklart att du som bor där inna ska ta o komma ut snart så mamma o pappa får träffa dig. Men jag tror att det kommer att dröja till den 25/10. Vad tror ni? Nu blir det lite gissningslek ;)


Sovdags??

Om man kanske skulle gå o lägga sig?? Men det är fortfarande inget roligt att gå o sova... det gör bara ont när man ska ligga ner iaf o man kan inte hitta en bra ställning... Men sova måste jag väl nån gång =P

God Natt på er

Söndag 22/8

Jaha, då har det hunnit att bli söndag igen, Ibland förstår jag inte vart tiden tar vägen. Den här veckan som varit har jag gjort så mycket saker så det är väl därför den har gått så fort. Idag har jag varit ute i ingelsta med mamma o tjejerna för att köpa lite saker inför skolstareten imorron. Sj har jag ju letat som en dåre efter en vettig lite overall till monster o nu äntligen har jag hitta en =) Den sista från förra säsongen på lindex hade de på rea för 139kr så den slog jag till på. Eller snarare att den fick jag av mamma.

Den hade inga öron som det är på alla andra utan den här var vit o jätte söt tycker jag iaf =) Bilder kommer senare på den, för den åkte med hem till mamma idag i hennes påse men snart är det ju dags att tvätta alla små kläder så då får den ta o komma hem hit.

Passade på att kolla på ammningsbh när vi var där i det är ju lättare sagt än gjort att hitta någon... För att det finns ju nästan inga att få tag i!! Det verkar som om alla ammar just nu =/ hoppas att det kommer in nya snart så att man hitter köpa sig en iaf innan monstret kommer ut.

Nu ska jag försöka ta mig till affären eftersom jag glömde att köpa bröd...


Vilken dag!

Nu är jag äntligen hemma o helt slut är jag... Det är ju självförvållat men det känns åndå väldigt jobbigt att det ska vara såhär pass... Dagen har varit väldigt trevlig med god mat o roligt sällskap. Tycker dock synd om bububblan som bröt armen förra veckan o idag bli hon stucken av en getting på halsen :(

Hittade inte så mycket på marknaden det blev bara en ny piercing och lite nya strumpor ;) Nu ropar sängen på mig, hoppas att jag få sova någorlunda ostört tills R kommer hem sen.

No more high heels!!! ;)

img_0497 (MMS)

No more high heels!!! ;)


Sitter på harry's med gänget ;)

img_0494 (MMS)

Sitter på harry's med gänget ;)


7års kalas o fyverkerier

Igår var det födelsedagskalas hela dagen lång. Först var mamma o jag o handlade fika o lite paket till busbubblan och sen bar det av hemåt igen för att förbereda. Hon fick så mycket paket den lilla fröken så nu har hon kläder så hon klarar sig ett bra tag framöver ;) Vi var även nere o kollade på fyverkerierna o det tykcte inte lilla monstret om blev rädd som tusan o började sparka som en dåre!!

När vi väl var på väg o skulle kolla på fyverkerierna så blev jag jätte yr, kallsvettig, fick värsta halsbrännan o jätte svårt att andas... Det var ju inte direkt så att jag låg ner så att bebisen kunde tycka på... Men sjukt obehagligt var det iaf.

Hade hoppats på att få sova ut om jag kunde idag o det hade jag nog om jag inte hade blivit väckt av R... Sånu sitter jag här i soffan lagom grinig o trött. Får se om vi kan orka med en tur till stan sen är ju sista dagen med maknaden idag så man kan ju alltid titta vad det är får något krims krams som är poppis i år =P

Busbubblan 7år

Idag fyller busbubblan 7 år! Så nu ska mamma o jag ut på en tidig shoppingrunda för att förbereda inför kalaset i eftermiddag =)

Hörs sen!


Jätte varma preggno fötter!!!

img_0492 (MMS)

Jätte varma preggno fötter!!!


60 days to go

Idag är det bara 60 dagar kvar till det lilla monstret är beräknat att komma till oss! Tycker att tiden går fort vissa dagar men andra så är det så långsamt.. De senaste veckorna tycker jag har gått väldigt långsamt längrar efter att få hålla i min bebis nu! O att det just är min bebis det är ingen annans. Jag behöver inte lämna tillbaka den efter att ha hållit i den utan bara min =D

Kommer nog ha lite svårt i början att dela med mig av den o låta andra pilla på den men det kanske är en normal känsla?? Har oxå tänkt på det här med att man nu ska bli mamma, helt sjukt att jag ska blir det på riktigt åt en liten filur =D


Hoppas att dagarna o veckorna flytter på nu så jag får träffa dej snart o så jag kan få tillbaka min kropp ;)

Trodde det fanns ljus i tunneln...

Trodde förut att jag kände mig lite bätter o gladare efter att jag fick sova en lite stund men inte då... NU har jag århundradets huvudvärk o orken försvan helt... Hoppas fortfarande på att orka med en sväng in på RixFm festivalen som är här i stan idag. Imorron så fyller busbubblan år o jag hoppas att jag kan hitta ett lite bättre humör tills då. Ska försöka ta tag i att laga lite mat men känns väldigt motigt just nu.


Mitt lilla monster i magen lever förfullt där inne just nu, svårt att hitta en bra ställning att vara i när det är full sjögång i magen =P

Tom o slut

Den här bloggen skulle vara glad var min tanke o possitiv men just nu har jag svårt att hitta glädje o ork för att orka med dagarna... Hoppas på att det bara är en fas som jag går igen just nu. Ska gå o lägga mig o hoppas på att jag kan få sova några fler timmar i natt.

Skulle vilja orka med att gå på Rixfm festivalen imorron!


God Natt!

Fundering...

Undrar just om det är så att jaghar fått känna på det första förvärkarna nu... Har kommit 3 st med ca 15min mellanrum o hållt i sig i ca 15 sekunder. Trycket ökar oxå neråt o magen blir jätte hård. Är ju inte säker på att det är det men det känns inte som sammandragningarna jag har haft innan.

Vad tror ni??

Hemma igen

Nuså har jag varit hos doktorn igen. Blev förlängd sjukskriven fram tills det är dags. Känns väldigt skönt o veta att jag slipper den stressen iaf så nu kan jag vara hemma o ta det lugnt o verkligen fokusera på att det lugnt. Idag finns det inte mycket ork alls till att göra något ska försöka o tvätta lite o fixa till här hemma.

Onsdag

Veckan rullar på ganska fort nu tycker jag, Idag är det dags att gå på nästa läkarbesök o hoppas på att hon förlänger min sjukskrivning fram tills dess att det är dags. Det är dagens plan än så länge så får vi se vad som händer mer...

Föräldrarutbildning del 1

Nu har vi kommit hem från FUB, var väl inte så givande direkt... BM som höll i det var väldigt tråkigt o pratade i en väldigt tråkig ton. Kan ju inte säga att jag längtar till nästa tillfälle som är nästa vecka. Hon pratade om allt sånt som jag redan visste. 

Men visst är det väl lite nyttigt att höra det igen o tror att det var bra för Rickard att höra det oxå =)

Sitter här i soffan o har precis ätit pizza o kollar på film. Funderar på att gå o lägga mig snart då jag är fruktansvärt trött.

Vecka 32

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Jag: Jo allt har jag känt att det är jobbigt o andas o att ligga o sova ska vi änns inte prata om! Nog känner man att det lilla monstret har växt all där inne. Den börjar nog att inse att den inte har så mycket plats att röra sig på längre.

God Morron =)

Jaha nu har man vaknat efter en natt med god sömn!! Hahaha vilket skämt varit uppe o kissar rekordmånga gånger i natt. När jag väl inte har kissat har jag haft värsta sammandragningarna o så har lilla monstrer rört på sig jätte mycket... NOg med klagande. Idag ska vi på den första föräldrautbildningen o det ska bli roligt (hoppas jag) iaf. TYvärr är väl inte Rickard lika road av det som jag är men vi är ju två om att har gjort monstret ;)

NU ska jag kolla på tomten är far till alla barn o sen bilr det en tur in till stan hoppas jag o jag orkar att går... Mitt bäcken är inte att leka med =/

Hormonbergodalbana

Blä, tycker att det är extremt jobbigt att inte kunna styra över mina känslor som jag man har kunnat innan... hela kvällen har gått från att skratta o var glad till att bli skit sur för minsta lilla o sen gråta floder... Nu ska jag gå o lägga mig o hoppas på att imorron blir bätter! Då är det nämligen dags för första föräldrautbildningen =) Hoppas att man få lära sig något man inte visste innan ;)


go natt!

Tjockis tant


 



Vart har fötterna tagit vägen??








där var dom =P Idag var första dagen jag inte kunde sätta på mig mina egna skor =( Convers är väl kanske inte det bästa vänta barn skorna =P


Planerade Inköp/införskaffa

Nu är det dags att börja planera de slutgilltiga inköpen till det lilla monstre i magen.

-Bilbarnstol
-Regnskydd/myggnär till vagnen
-Fårskinn

-Salvor
-Badolja
-Kam/borste
-Napp
-Nappflska
- Badbalja

-Ammningsbh
-Ammningsinlägg

-Handukar, det finns men tror att det behövs fler.

Är det något viktigt jaghar glömt?

Måndags Fix

Idag blir en riktig fixar dag. Har äntligen fått klart mina papper om Sjukpenningen så de ska iväg idag, ska åka o lämna in papprena om tapetvalen till lgh. Ska försöka att tvätta lite mer, åka o handla och sen ska jag se till att Rickard söker lite jobb ;)

Vi hörs sen!

Sitter utanför sjukhuset för att hämta äls...

img_0491 (MMS)

Sitter utanför sjukhuset för att hämta älsklingen efter att han har jobbat sitt sista pass... Blir att åka o äta något nu :)


Monster hicka!!

Nu är det inte gulligt med hicka längre =/ idag har monstret haft det säker 10 gånger om det inte är för lite... Det känns så himmla konstigt.

Fruktsallad =D



Mitt nya godis =D mycket gott i ;)


Känner mig som en knarkare...

Idag känner jag mig bakfull... Igår när jag var på förlossningen så fick jag en sömntablett som jag skulle ta innan jag skulle gå o sova. Tog även 2 st klådstillande tabletter för att jag skulle kunna få sova lite bättre.. kanske fick sova lite mer men jag känner mig som en knarakre idag för att jag tod det igår...

Idag när jag var där så tyckte förlossningsläkaren att jag skulle ta klådstillande 2-3 ggr/dag under ett par dagar bara för att få min klåda under kontroll... hoppas nu även på att det ska kunna lägga sig helt så jag kan bli fri ett tag iaf!!

Förlossningen igen...

Jaha, då har jag varit där igen. Har haft så stora problem med min klåda de senaste dagarna och så har det börjat klia i mina händer... Så nu har jag varit o tagig leverprover för att se att jag inte håller på att utveckla hepatos... Så nu är det bara att vänta till slutet av veckan då svartet kommer.

Nu har jag ätit lite sen så blir det att gå o sova en stund till.

Lördag 14/8

God Morron på er!

För mig är det allt annat än en god morron... Har sprungit upp o kissat varanan timma hela natten o där i mellan så har jag haft sån klåda på kroppen av mitt eksem o någon ny typ som sitter på o i händerna. Jag känner mig helt död av att inte ha fått sova.

NU sitter jag här o väntar på att Bm från förlossningen ska ringa, får se vad hon säger o vad läkaren tyckte som hon skulle prata med... Antagligen så ska jag bara avvakta =/ Vi får se..


Update: Nu har jag pratat med BM o jag har fått en sömntablett till natten som jag ska åka o hämta så att jag ska kunna få sova lite och imorronbitti ska jag tillbaka o ta leverprover för att se om det kan vara det som spöker o gör att min klåda blir värre.

Ska det vara så svårt?

Ligger här i sängen o försöker att hitta en liten overall till monstret i magen... Men det finns ju ina neutrala overaller o få tag i =/ Jag skulle vilja ha en i fleec o typ vitt eller svart så den passar till både kille o tjej. Snart blir det att sy en sj =P eller inte. Skulle vilja hitta det jag säker allt är ju så rosa eller blått eller rent av väldigt konstigt... Den jag hittade skulle det vara leverans på den 10/10 o det känns ju minder säkert med tanke på att man aldrig vet när den tänker att dyka upp.



Varför sak det vara så svårt??

Jag älskar dig!



Här är rosorna jag fick av älsklingen i onsdags =) 3st stora röda vackra rosor en för oss var o sen en för bebisen =) tycker att han var så söt!


Magen V.31 (30+3)

Hur mycket jag än tycker om den så börjar den att bli jobbig nu! Idag har jag upplevt hela dagen att det har varit jobbigt att ansad o när jag låg en kortare sund på rygg förut så blev jag helt snurr i huvudet o det känndes som m jag skulle svimma...





Färdig!!

Nuså är det äntligen bestämt o klart vad vi ska ha för tapeter här hemma =D Vad det blev får ni se sen ;) Idag är en såndär dag då inget känns riktigt roligt... Mitt bäcket håller på att ta kål på mig, jag har sånna humörsvängningar så det är helt sanslöst så jag skulle kunna börja gråta när som o mitt eksem ska vi inte änns prata om! Jag hatar att må såhär!!!

Jag vill kunna gå till stan utan o känna mig helt död när jag kommer hem, orka åka o handla o bära hem sakerna o kunna ha alla fina höst kläder som har kommit in nu!

Nu börjar jag känna att jag är färdig med att vara gravid o längtar bara tills den kommer ut till oss!

BLÄÄÄ...

Lugn dag

Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknade vid 9 o var hur seg som helst.. Kan inte förstå att jag sover massor av timmar men jag är ändå helt slut när jag vaknar =/ Sen åkte jag o Rickard i väg o handlade frukost o hade det mysigt. Var även förbi tapetaffären o lånade hem kataloger o shit va svårt det är att välja!!!

Nu tror jag dock att vi kanske har kommit fram till vad vi vill ha =P Rickard önskade att vi skulle äta fläksfilégryta med vitt vin o så blev fallet oxå ;) vad gör man inte!

Nu blir det att lägga sig i sängen o kolla på lite film o mysa. ( Idag är han inte lika trött ;))

Vi har förlovat oss!!


Idag har jag o Älsklingen för lovat oss!!! =D jag har hela tiden önska att vi skulle gör det innan bebisen kom o idag blev det verkliget! Han hade planerat hela kvällen för oss. När jag kom hem så fick jag 3 st stora röda rosor med ett kort där det står att vi ska bli tre :) Blev rörd så mina ögon tårade sig. Sen hade han beställt taxi för att jag inte skulle behöva köra. Vi åkte till Baccus o åt riktig god mat. Jag åt som ni ser nedan Sallad med en underbart god tomatdressing till och till varmrätt Pesta pasta med oxfilé och avslutade med Chokladmouse och jordgubbar på flan med vaniljkräm. Kvällen har varit helt underbar. Vi skulle även gått på bio men han blev så trött då han gick av sitt natt pass i morse o sen har struntat i att sova på hela dagen. Så nu ligger han o sover gott i sängen men jag är så lycklig iaf! 



Här är en bild på mig fina ring =D det är en Titanring med en diamant på! Helt underbar om jag får säga det själv!



En bild på kvällen outfit, idag såg jag själv hur mycket magen har växt senaste veckan.


Jaha..

Nu ska jag gå o plåga mig i sängen... Ja,tyvärr är det så det känns =/ jag har tagit panodill som jag hoppas ska göra natten lite bättre iaf men vi får se. Nu ska jag dricka upp mitt citron vatten o sen blir det sängen nästa!

Inköpslistan

Inköpslistan

Större inköp;
* Vagn- Beställd, Emmaljunga classic
* Babyskydd
* Skötbord


Sovplats;
* Spjälsäng
* Lakan till spjälsängen
* Spjälskydd
* Madrass
Kudde, täcke,
* Mobil
* Filt
* Resesäng till mor- & farföräldrarna
* Snuttefilt
* Kissunderlägg
* Sänghimmel

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax
* Badbalja,
* Handdukar
* Tvättlappar
* Badcape 
* Barnolja
* Kam + borste 
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops 
* Bomullsrondeller
* Näsdroppar
* Idominsalva
* Zinkpasta?

Sköta;
* Papparskorg
* Skötbädd
* Speldosa 
* Skötväska
* Blöjor [pampers & libero]
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor
* Hanklappar hård o mjuk
* Ersättning, välling

På väg;
* Bärsele
* Filt
* Åkpåse / Fårskin
* Regnskydd
* Myggnät 
* Reflexer
* Vagnmobil
* Solskydd till bilen


Övrigt;
* Babygym 
* Babysitter
* Nappar, napphållare
* Dreggel lappar
* Små handdukar
* Min första bok 

Leka;
* Täcke


Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmadbody
* Långärmadbody
* Sparkbyxor
Tunn mössa till BB,  tunna vantar till BB
* Strumpor
* Pyjamasar
* Byxor
* Kofta
* Overoll

Till mamma;
* 2 amnings bhar
* Amningsinlägg
* Bindor
* Bystvärmare 
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskudde


Jaha, då har jag bockat av några mer saker på listan... Orkade mig hem till mamma idag så vi tog en tur upp på vinden o letade upp alla bebiskartongerna =) Det blev en reda down memorie lane =) Visserligen gjorde jag inte så mycket mer än att sitta på en stol ( ungefär vad jag har ork med nu) Men det är bra att ha små småsyskon är allt jag har att säga ;) Finns så mycket kvar efter dom! Finns ju en del saker som jag vill köpa till iaf som ett lakansätt till o lite filtar o sådant... Mamma hittade tyvärr inte regnskyddet till vagnen så det kanske vi måste fixa ett oxå.


Idag är det 9 veckor kvar tills den lilla filuren ska titta ut o jag börjat att längta väldigt mycket efter den nu, Speciellt nu när min kropp börjar att säga ifrån mer... Nu ska jag försöka gå o sova lite.

God natt på er!

Vecka 31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare. All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.
Din bebis kan fortfarande ligga med sitt huvud uppåt men inom en till två veckor ligger de flesta bebisar med huvudet nedåt. Bebisen tar nu nästan upp hela din mage. Din kropp samlar på sig vatten, särskilt fötter och vader kan bli svullna.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Trött..

Nu har det varit dårligt med uppdateringar här, ber om ursäkt för detta =) Igår så hade jag de värsta sammandragningarna hitintills  när jag stod o lagade mat... Var tvungen o sätta mig ner o koncentrera mig på att andas. Magen blev verkligen stenhård o den snälla lilla raringen i magen kunde ju inte låta bli att spratla runt som en galning när jag hade så ont... Så nu blir det att ta det ännu lungnare än innan! Idag ska jag ta i tu med massor av pappersarbete o sen får vi se vad dagen bjuder på mer.

Sagan om ringen triologin!

Jag kan inte annat än att säga awesome!! Jag tycker fortfarande om filmerna lika som mycket som när de kom, ska se till att pålga mitt barn med dom sen när det blir tillräckligt stor ;) hahah


 
 


Idag har jag verkligen inte gjort så mycket mer än vad jag har behövt. Jag sattae inte på min kläder förens det ringde på dörren o där stod Hedvig o Hanna så de har varit här på lite besök o nu e jag ensamen uppe iaf. RIckard ligger o sover för att han ska jobba sin sista skit vecka nu...


Myskväll

Igår fanns det inte så mycket ork hos mig eller Rickard men vi lyckades att ta oss o handla lite så det slutade med att vi åt tacos o myste i soffan o såg på film =) Vi såg på Clash of the Titans o den var helt okej. Tyvärr så har inte denna natt varit så mycket bätter än de andra senaste... Men jagh ar fått sova lite iaf men inte tack vare att jag lyckades hitta en bekväm ställning utan igår var jag tvungen att ta Tavegyl mot min klåda eftersom vi åt tacos... Så efter ett sammtal med förlossningen så var det okej att dubbla dosen utan att bebisen skulle ta någon skada! Så jag har varit som en klubbad säl inatt men nu har jag så ont i kroppen så det är helt sanslöst...


Helt slut...

Fy fan vilken natt!! jag har sovit ca 1½h på hela natten lyckades att somna lite på morronen när rickard kom hem... Sitter i soffan nu o känner mig helt slut.. Det är så svårt att hitta en bra ställning o sova i för att gör det inte ont på ena stället så är det det andra... Funderar på om jag skulle krypa ner hos Rickard en stund o vila lite..

Fredagsmys

Kvällen har varit mycket trevlig o så roligt att träffa alla igen! Blir ju tyvärr långt mellan gångerna eftersom att vi alla inte bor på samma ställe men 6 av 8 tycker jag är ett mycket bra resultat! Vi var ute o åt mat o nästa alla andra åt plankstek man jag åt pasta med tiger räkor o grönsaker, SÅ GOTT!! Mycket skratt blev det som det alltid blir när vi ses =)



Jag hade lite svårt att välja vad jag skulle ha på mig ikväll men det här blev det iaf =)



Nu ska jag se klart på min film o sen blir det nog sängen, har lovat älsklingen att jag ska komma o hämta honom imorron bitti =) tycker jag att han kan vara värd!


Magen v 30 (29+3)



Nu tycker jag inte att det händer så mycket =/ men det gör det väl även om jag kanske inte tycker det!


Fredadspyssel



Nu har jag pysslat lite med mina naglar =) De blev svarta med lite rosa stenar på, ser nu dock att jag har lyckats att måla utanför =P


Full fart mot Helgen!

Good Morron på er! Idag är det fredag o det betyder full fart mot helgen =D Inte för att det har så stor betydelse för min del men för alla andra. NU sitter jag här i soffan o har ätit jordnötts smörsmackor med banan på o kollar på Stomp the yard 2 =)

Har äntligen tagit tag i att tvätta lite även om jag inte ska göra det sj så måste man ju ha rena kläder ;) Ikväll ska jag gå ut o äta med tjejerna o det ska bli jätte roligt =) Bästa att passa på nu när det inte är så krångligt o att jag ska ha med mig en till!


5/8-10

Vilken seg dag det här har varit.. Inte gjort något speciellt var på stan med mamma en sväng för att jag håller på att göra ordning här hemma så jag köpte lite nya ljus o ljusfat nu till hösten. Vi passade på att äta lite mat tillsammans o ha det trevligt. Idag var första gången på länge som jag inte kunde äta upp min mat för att det är för trångt i magen. Ska lägga upp lite bilder tänkte jag på resultatet av hur min höst inredning ser ut här hos oss =)

Snart har jag sett klart på hela säsong 5 av Criminal Minds, mycket bra serie men synd att det inte finns mer att se... Nu måste jag ju hitta något nytt att titta på =/ har så mycket tid att fördriva.


Andra som är lika långt gångna som jag tycker att det är skönt att sluta jobba o ha ledigt innan bebisen kommer... Jag har börjat tröttna på att vara hemma o inte kunna göra något speciellt. Vill ha ork till att boa mer!


Vecka 30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert.
Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.


Idag är jag i vecka 30 (29+1) o var på yttligare ett besök hos BM. Mitt Hb hade gått ner lite mer så nu ska jag börja äta järn varje dag o hoppas på att det vänder uppåt. Idag visade även vågen att jag har gått upp mina första kilon +3 än så länge o jag hoppas att det inte kommer att bli så många mer. Annars så allt bra ut o magen växer som den ska. Alltid lika roligt att höra bebisen där inne. Så nu är det bara att försöka att äta mat för att nu kommer det att gå åt eftersom den ska växa så mycket nu.




Gårdagens inköp

Igår så tröttnade jag på att jaga efter duschpall så jag köpte en vanlig pall på Ikea o allt jag har att säga är ett det har hunnit blivit min nya bästa vän =D Den underlättar verkligen för mig. Köpte även nya gardiner igår som jag har kämpat med nu ikväll för att få upp, kan ju säga att det var lättate sagt än gjort! Men imorron så blir det attgå rond 2 mot dom men då har jag mamma till hjälp =P Imorron hoppas jag på att ha lyckats med gardinerna så då kommer det bilder på resultatet.



Vi var ju även inne en sväng på babyproffsen o då hittade jag den söta nappflaskan som jag inte kunde motså så den fick följa med hem. HIttade även en lite fleecfilt där som jag har letat efter så den fick oxå följa med hem. Tyckte att den var så söt. Kommer att passa till lilla monstret i magen =)


Så vacker!



Den här fick jag av Älsklingen idag =)


The Last Song



Jag kan verkligen rekommendera den här filmen!! Kom bara ihåg att ha näsdukar inom räck håll :)

Fart fylld dag

Idag har jag hunnit med massor =) Först så var jag o Jos på Ikea o jag fick äntligen tag i lila gardiner =D plus lite annat som inte var lika plannerat =P Sen blev det lite mat på Doken tycker verkligen om deras nya Mcfeast chiken! Passade även på att ta ett varv inne på Sagolanet/babyproffsen o hittade en lite filt o en väldigt söt nappflaska. Ska lägga upp bilder på det imorron tänkte jag.

När vi väl kom tillbaka till norrköping så blev det att spela GH som var en evighet sen vi spelade sist, Lika roligt som alltid =D Sen började vi prata om att vi inte hade varit på bio o sett den nya Shrekfilmen så då blev det en väldigt spontan bio oxå! Det var riktigt bra, men lite dårligt med 3D effekter men riktigt rolig iaf! Så nu sitter jag här hemma i soffan o är väldigt trött.

Imorron är det dags för BM igen. Roligt att se hur mycket magn har växt sen sist =)

Nu ska jag fortsätta o kolla på film.


God natt!

IKEA =D

Nu åker jag o hämtar jos sen blir det IKEA!!


Vilda bebisen

Vilket liv det är inne i magen! Ibland undrar jag verkligen över vad den lilla vildningen håller på med. De senaste kvällarna så har den börjat med at armbåga mig i sidorna där huden är tun sen innan o det är inget skönt alls =/ När vi sätt o åt förut så hittade den oxå mitt höft ben o sparka lite på minder skönt. Men just nu är det massor av liv o rörelse där inne har försökt att filma det flera gånger men då självklart slutar h*n att hålla på...

Något som jag dock är lite beskymrad över är att ett av minna ärr från mitt titthålsoperation gör väldigt ont när man bara nuddar vid det =/ inte bara i huden utan även längre in... Undrar vad som händer där inunder egentligen...

Ikväll har vi kollar på en halv rolig film Dance Flick, Parodier på olika dansfilmer och musikaler. Svinto har även åkt hem nu... känns tomt här utan honom!


Nu ska jag se om jag kan lyckas tigga till mig lite massarge av han jag bor med ;)

2/8-10

Jag kan inte fatta att det är augusti redna. börjar bli lite små stressad av att snart e det oktober o då kommer bebisen =) Idag har jag inte gjort så mycket. Jag o Rickard tog en promenad till stan, jag gick inte utan åkte mitt nya vrålåk ;) Så vi uträttade de ärenden som vi skulle =) Nu har vi ätit lite hemmagjorda humburgare, så gott!

Nu sitter vi framför varsin dator o leker. Han spelar StarCraft o nu har jag hittat en sysselsättning, SIMS =D

Imorron ska jag o Jos till IKEA ska bli jätte roligt!

Regn, regn o åter regn!

God dag på er alla!

NU har jag äntligen vaknat till liv, trött är jag men vaken. Sitter här i soffan o funderar på vad man ska hitta på en regnig dag som denna?? Ikväll är det dags för svinto att åka hem :( han har blivit en liten del av våran lilla familj här =) Inför den här veckan har jag inte så mycket planerat. SKa till BM på onsdag det är ungefär det som jag har bestämt. Jag funderar oxå på om jag skulle ta en tur till Ikea i veckan. Jag vill ju ha lila gardiner i vardasrummet nu till hösten o det jag hittade på lagerhaus var ju slut när jag skulle köpa dom :( Men så hittade jag på Ikeas hemsida att det har oxå lila så jag tänkte åka o kolla på de iaf.

Nu ska jag äta lite sen blir det att sitta i telefonkö till FK =/