Mammaordboken =)

Och här kommer den, hjälpen alltså!
Alla mammors alldeles egna ordbok. Med ordens rätta betydelse.
Stol: Livsfarligt redskap som kan få små människor att komma alldeles för högt upp på alldeles för kort tid.

Säng: Något stort och mjukt som du aldrig får ligga i. Och får du ligga där kan du ändå inte sova eftersom det ligger alldeles för många barn, barbies, legobitar och djur i den.

Sex: Någonting som fjortisar ägnar sej åt, glöm det ordet, det finns inte!

TV: En apparat som visar program som du somnar framför.

Sommarställe: En stuga i skogen där allt är krångligare än hemma.

Skrivbord: En yta som är övertäckt med papper, kritor och pennor. Under detta kan du finna en miniräknare, fax och en låda med sparade kvitton. Om du har tur alltså.

Mariekex: Något du mutar gnällspikar med. Se även glass/godis/kinderägg/chips/McDonld´s.

Jobb: Ett ställe där du äntligen kan ta det lite lugnt, fika och snacka i telefon.

Telefon: En magnet. När du pratar i en telefon kommer alla barn inom en radie av 400 meter och klänger på dig. Kanske skriver de också.

Gym-kort: Dåligt samvete kort och gott.

Vänner: Människor som du pratar med i telefon ytterst sällan.

Garderob: Ett ställe där du kan gömma dig och faktiskt få vara i fred ett tag.

Stopp i tunnelbanan: En bra och mycket trovärdig anledning när du vill stjäla dig en timme eller två för shopping.

Frisyr: Något snyggt som sitter på huvudet som du har läst om i en tidning någon gång.

Recensioner: Texter där det står om nya filmer/böcker/pjäser/happenings som du aldrig kommer att hinna se/uppleva/avnjuta.

Vincent tar sig lite mat under tiden vi vä...

img_4644 (MMS)

Vincent tar sig lite mat under tiden vi väntar :)


Sy blogg!

Nu har jag skaffat mig en speciell syblogg. Gå in Här=)

Fleecåkpåse =D

Nu så har jag tagit saken i egna händer och sytt min alldeles egna fleecåkpåse =D

 

Det här är mönstret jag använder mig av för att sy åkpåsen.



Och såhär blev resultatet =D Jag är jätte nöjd. Det är betydligt mycket billigare att jag sydde än egen. Så om det är någon som är intresserad av en åkpåse så är det bara att höra av sig. Har tillgång till mycket olika fleec tyger så bara att lägga in en beställning ;) hihi

Vincent provade på att åka kundvagn för fö...

img_5849 (MMS)

Vincent provade på att åka kundvagn för första gången :) han tyckte att det var väldigt roligt!


Astrid Lindgrens värld 23/5-11


Idag har Vincent o jag varit på ALV =) Det har varit en jätte roligt dag. Min kl ringde vid 06:15 och jag trodde att lille man skulle vkna innan det men jag blev tvungen att väcka honom!!! Sen var det bara att skynda sig på för att vi skulle hinna i tid för att möta upp Carro o lucaz. Vi hann i tid och åkte bussen till Vimmerby. Vädret har varit väldigt växlande men dagen har varit väldigt bra. Vincent uppskattade nog den här resan tror jag. Så här är lite blider från dagen.




























Vincent o jag sitter på bussen  på väg til...

img_9291 (MMS)

Vincent o jag sitter på bussen  på väg till Astrid Lindgrens värld.


Då gör vi ett nytt försök!!

Börjar bli lite trött på blogg.se som allt oftare har problem... Skulle blogga igår kväll o imorse men det fick jag inte...

Ikväll så är det tredje kvällen som läggningen av Vincent slutat med en promenad... Hoppas bara att det äe en över gående fas! Jag orkar inte med en hysterisk bebis så fort men kommer i närheten av sängen eller ett mörkr rum.

Idag har vi varit på bloppis sammankommst =D Det var jätte roligt att se så många mammor som man bara sett på pyttesmå profilbilder på fejan ;) Jag fick alla mina grejor sålda och köpte även lite grejer till Vincent. Vi har även hunnit med att gå på promenad med Sandra och Minna, Gå på stan med Carro och Lucaz och lite luch och ett mycket underhållade blöjbyte i det fria =)
haha

Nu ska jag äta godis o sen blir det BB och sängen.

Vincent sitter o spanar in bilarna som åke...

img_0847 (MMS)

Vincent sitter o spanar in bilarna som åker förbi :)


ZzZzZz

Jag är SÅÅÅÅ trätt, återkommer imorron!

Nu sitter jag o väntar på att jag ska få k...

Nu sitter jag o väntar på att jag ska få komma in till tandläkaren :) sen blir det hem o städa!


Söndag

Idag har det inte hänt mycket här hemma. Jag har plockat lite och försökt hålla Vincent nöjd. Det är ett heltids jobba att håla honom nöjd nu.



Nu ikväll var han nöjd en stund när han satt på täcket o busade med sina saker =) Nu blir det snart BB o sen blir det sängen.


Lördags mys

Idag har vi haft en lugn dag Vincent o jag. Imorse så fick jag frukost på sängen av R o Vincent o det var hur mysigt som helst. Vi har äen hunnit med en tur på stan tillsammans med Carro o lucaz. Hittade mycket finna sommarkläder till Vincent. Ska passa på att fylla på hans garderob lite =)







Vi bleb hembjudna till Carro för lite mys och mat. Carro bjöd även på något så gott som Asti Cinzano med frusna hallon i, det var riktigt gott. Det var min första alkohol på 1år och 4 månader. Om man inte räckna det få klunkarna som jag tog hemma hos Jos när hon fyllde år.





Det bjöds på kycklingsallad som carro o jag åt här hos mig häromdagen, det blev snabbt en favorit. Efter maten så tog vi en promenad för att gå ner maten lite och för att killarna skulle somna.



Vincent o jag idag =)


Lite lördagslyx med moserandvin o hallon :...

img_0448 (MMS)

Lite lördagslyx med moserandvin o hallon :) första alkoholen på 1år och 4 månader!!


Fredag

Idag har jag hunnit med mycket =) Först var jag hos tandläkaren och fick nästa godkänt. Har en gammal lagning som måste göras om. Så nu blir det tandläkaren några gånger till fram över. Sen vara det bara att gå hem till Vincent för att R skulle iväg och jobba. Har även hunnit med att sälja skor idag. Sen har jag plockat här hemma och så har jag haft tvättstugen.. Lättare sagt än gjort när man har en liten Vincent hemma =/ Så det var ett jävla jobb att ta sig ner med all tvätt. Men jag lyckades.

Nu har jag även lagat mat och sitter o väntar på att R ska komma hem så vi kan ha lite mys =)

Vincent hjälpte mig att hålla ordning på t...

img_5265 (MMS)

Vincent hjälpte mig att hålla ordning på tvätten förut :)


Vindsrensnong och Besök


Idag har jag varit hemma hos mamma och hjälpt henne att rensa och städa på hennes vind. Vi hade väldigt roligt där uppe =) Så nu har vi rensat ut massor av saker som jag ska lägga ute på bloppisen. Vi har även hunnit med en tur hem till Carro o Lucaz för lite lek o sen följde de med oss hem. Killarna har busat men tyvärr varit mest gnälliga. Tillslut fick vi båda två att sova en stund iaf. Så du passade vi på att göra kycklingsallad som blev jätte god!



Jag fick även en bild på när R höll i killarna =)




Vincent har en tupplur i vagen :)

img_2060 (MMS)

Vincent har en tupplur i vagen :)


Gipsavtryck



Idag när vi var på mammagrupp så fick vi ta med oss våra gpisavtryck som vi gjorde förra veckan. Jag blev jätte nöjd med hur fint det blev! Det är väldigt roligt att ha när han blir större sen.


Glass =)


Idag fick Vincent smaka lite glass o det tyckte han var jätte gott! Tror att det var gott i värmen för honom med =)






Han hade även rosa pikétröja idag och var en lite tuffing =D


Mys Söndag!

Då gör jag ett nytt försök att lägga in bilderna från gårdagen. Igår så var jag, Vincent och Mamma i Söderköping på marknad. Det var hur mysigt som helst. Vi promenerade runt och tittade och hade det mysigt. Tyvärr var jag väldigt trött så Vincent visade sig från en mindre bra sida =/



Vi sitter o fikar i solen och har det väldigt bra =)


Lyxig söndags frukost med jorgubbar o gräd...

img_9818 (MMS)

Lyxig söndags frukost med jorgubbar o grädde :)


Grillmys med lilla familjen!

Dagen började åter igen tidigt men vad gör man inte för sin lilla bus unge. Vid kl 10 så var Vincent o jag klara så då åkte vi o handlade på Maxi o det var vi o alla panschisar =P hahah det gick väldigt snabbt iaf. Sen åkte vi hem o hade en lång kamp innan han somnade, Var tvungen att ta vagen o gå ut o gå för att han skulle kunna somna. När han väl hade somnat sov han i nästan 3h =D  Sen väntade vi bara på att R skulle vakna så vi kunde packa ihop våra saker o gå ut i parken o gilla o ha mys tillsamman.

Vincent tyckte att det var jätte roligt att sitta på filten o pilla med allt man inte får =) R o jag grillade kött o grillspett som jag hade fixat.










Lite bilder från kvällen =)


Vill du ligga med mig då??



Sommarpålgan -11?? R spelade den för mig häromdagen o då tyckre jag att den var sådär men nu är det as bra =D


Lååång dag!

Vincent har börjat med att vakna 3-4 ggr per natt igen =( Han blir jätte ledsen och svår tröstad... Vet inte vad jag ska ta mig till, inget annat kan få honom lugn förutom att han får mat...  Tips på hur man kan bli av med natt målet??

Iaf idag så började dagen redan 03:44 för då ville han gå upp men tillslut så fick jag honom att somna om fram till 7 men sen gick det inte längre, smsade då Sandra o sa att vi skulle följa med upp till mitt gammla jobb o hälsa på. Vi träffade dem vi kl 09 för att promenera till sjukhuset. Det var rolit att vara tillbaka där igen o se alla, men så fort man kom in genom dörrarna så kändes det inte så främmande längre.

Efter en trevlig stund så tog vi en promenad så att barnen fick somna. Sen var det dags för mig och Vincent att gå hem till mamma för att äta lunch och mysa tillsammans med henne och små systrarna bus. Vi hade även sällskap av elvy, prenilla och ebba. Idag skrattade vi massor, var riktigt roligt.

Nu ikväll så har jag gjort mig till o gjort barnmat till Vincent men det var väl inte så uppskattat =/ Hoppas att det blir bättre nästa gång. Nu sitter jag o väntar på arr R ska komma hem från jobbet så det kan bli lite fredags mys =)

Super hörsel

Sen jag fick Vincent så har jag fått någon form av super hörsel.. Nu ikväll har jag suttit i soffan o kollat på BB och så har jag hört hur han börjar att röra på sig i sin säng innan han änns har vaknat eller ha börjat låta. Är det några fler mammor som har upplevt detta?

Mammagrupp och bloppisförsäljning


Idag har vi varit på mammagrupp o träffat de andra =) Vi gjorde hand och fotavtryck í gips som vi får med oss hem nästa vecka =) Idag sjöng vi även extra mycket.

Annars nu för tiden så har jag fullt upp med att sälja saker på en "bloppis" loppis sida på fejjan. Har fått mycker saker sålta så ny är det planering för att träffa alla och fixa med det. Riktigt roligt faktiskt. Imorron ska jag och Sandra gå på första hjälpen och barn HLR kurs så vi vet vad vi ska göra om det händer något.



På bilden från vänster: Tilda, Julianna, Jessi och Vincent =)



Vincent blev helt farsinerad av påsen som Jessi lekte med.


...

Det är dårligt med uppdatering här just nu... har inte samma blogg lust just nu så det kansk bli något inlägg om dagen men hoppas att jag snart hitta tillbaka...

På snabb Besök hos Carro :)

img_4078 (MMS)

På snabb Besök hos Carro :)


ÄckelVARNING!!!! Jag måste fråga alla er s...

img_9919 (MMS)

ÄckelVARNING!!!! Jag måste fråga alla er som slutar amma om ni tappade massa hår?? På bilden så är det nästan allt hår som jag tappade i går när jag tvättade håret i går kväll o det är mycket tycker jag... Hur mycket är okej???