30/6-2010

Idag har jag inte gjort så jätte mycket. Var en kort sväng på stan för att köpa några roliga papperstallrikar tills på lördag. Passade även på att köpa nya lösfransar tills på lördag, de gammla börjar se lite trötta ut ;) Sen av en slump så träffade jag hedvig o hennes mamma på stan så vi tog en lunch tillsammans.

Helt plötsligt var kl 14 o då skulle jag gå till frisören =D har längtat ett tag nu på att komma dit speciellt för att klippa mig, Blev även lite nya slingor. Lägger ut bilder på den nya frisyren på lördag när jag mer sminkad oxå ;) annars kanske jag skrämer er som läser =P Hahaha

Efter det så bar det av hemåt igen för att pussa lite på hjärtat som hade vaknat till liv efter nattens jobb. Vi bestämde oss då för att åka o handla lite mat o fylla på lite i skåpen. Han säger sen när vi är på väg hem att han inte har ätit något på hela dagen så då var det ju bara att börja tänka på av vi skulle äta, men då ringde mamma o undrade om vi inte kunde göra henne sällskap o äta någonstans nere på stan. Vi hamnade på O´learys, mätt i magen blev vi nog men maten var en liten besvikelse idag tycker jag nu... Bätter kan ni!!

Nu ska jag fixa lite jordgubbar så jag o rickard kan sitta i soffan o mysa =)

V.25



Det har hänt lite de sista veckorna =)


Shopping

Idag var jag en kort sväng på stan för att kolla om jag kunde hitta något fint till mig sj eftersom jag fick lite pengar igår =) Så jag hittade en lilla o vit randig långklänning från H&M, den är hur sval som helst, en svart byxdress från cubus som den iställer är hur mjuk o skön som helst =) Har även haft lite problem med min stora plånbok som inte går ner i min lilla handväska så idag hittade jag äntligen några små lösningar på accses =) Har även köpt en solstol eftersom jag inte klarar av att ligga ner. Hittade även en snygg picknick filt som var på rean så den passade jag på att ta med hem oxå ;) hihi

Nu ska jag gå o försöka få lite ordning i våra garderober. Ha en bra kväll!



Vecka 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Bläää...

Jag tycker verkligen inte om att bo i den här kroppen som jag bor i!! Jag hade hoppats på att det skulle vara lätt att vänta barn o att man kanske skulle må lite illa i början. Men nej då... Nu han jag knappt ta en kort tur o handla mat utan att jag är helt slut. Just nu har jag semester som jag försöker njuta av så mycket jag bara kan. Ska till Barnmorskan på måndag för kontroll o då ska jag passa på att fråga vad jag ska ta mig till...

Ha nämligen funderat på hur det ska bli att gå tillbaka till jobbet... Känner inte att jag kan ge allt till mina patienter o då kan jag inte ge en god o säker vård... Skulle det hända något akut så är jag rädd att jag inte skulle handla så fort som jag behöver bara för att jag har ont o är rädd om min kropp... Hoppas på att jag kan få lite svar på måndag iaf vad hon tycker.

Nu ska jag gå o koka lite färsk potatis =)

23 år


Idag fyller jag år!! blir 23 år gammal ;) eller hur man nu ska se det.

Igår så var jag på Ikea tillsammans med mamma o hevig. En mycket trevig dag men det var sjuk jobbigt o när jag kom hem blev det lite tårar men sen blev det bra. När vi väl hade jobbat oss igenom vervåningen på ikea o kom fram till barnavdelningen så hittade vi en jätte fin spjälsäng som det sålde ut. Den hade kostat 1000 kr men de sålde den nu för 300. Så den fick vi av mamma i present. Tycker att det var jätte snällt av henne! Sen igår kom mamma o hjälpte mig o städa o fixa inför idag. Så de största inköpen igår bleb soffbordet o matten till vardgasrummet o sen bänken till hallen. Sen blev det så klar massor av andra grejor oxå ;)




Idag så började dagen med att mamma o jag åkte o handlade inför klaset som har varit här. Vi hann även med en liten lunch o en tur till maxi för att skaffa en kaffebryggare eftersom jag har kommit fram till att det kommer att behövas. När vi väl står på maxi så ringde min mobil med ett nr som jaf inte kände igen o jag svarade. I andra änden så säger någon - Hej det är pappa! jag höll på att dö av chock när jag hörde det. jag har inte pratat med min pappa på 1½år kanske så då kanske ni kan förstå chocken... Men jag lyckades att chocka honom tillbaka när jag berättade att han skulle bli morfar o då blev det helt tyst i luren =P sen sa ha att jag var ju så pass stor så att det var dags för sånt. Jag är precis lika gammal som mamma o pappa var nnär jag kom =) Sen fortsatte handlandet fast lite mer chockad dock =P

Väl hemma igen så packade jag in alla grejor jag hade handlat o höll på o fixade i köket när det ringer på dörren o jag trodde att det var mamma som kom, men till min stora förvåning så var det rickards farmor o farfar som kom förbi o sa grattis =) Tycker att det var en jätte trevlig överaskning! Fick den här jätte fina rosen av dom.



Sen var det dags för lite kalas, mycket trevlig men jobbigt är det allt o fylla år! Här är lite bilder på grejor som jag fick idag =) Massor av fina saker blev det, passade på att önska mig saker som vi behöver till lgh. Fick en hårblås av min ena lillasyster. Hon är så söt!





Nu sitter jag här o tar det lugnt o lyssnar på lite musik o äter vattenmelon. Det ända som är tråkigt är att jag är ensamen hemma ikväll. Tycker att det är tråkigt alla kvällar när Rickard går o jobbat men idag kändes det extra tunga att vara hemma själv men det är så när man är vuxen... Ska väl passa på att kolla på en film o ta det lugnt med kroppen o vila upp den.



Ha en bra kväll!


Glad Midsommar =)

Igår blev en mycket trevlig dag. Dagen började med att jag åkte hem till mamma för att äta midsommar lunch tillsammans med henne o tjejerna. Det blev den gammla vanliga fast otrelogt goda maten sill o potatis. För att de små skulle äta lite så blev det oxå "burk skinka" o det är en favorit hos mig med. Till efterätt hade jag med mig jordgubbar o glass =D typiskt nog så spillde jag på mina vita byxor men som tur var ingen stor fläck :P



Sen åkte tjejerna till sina pappor för att fira midsommar så mamma o jag tog lilla bilen o åkte ut till Abboreberg o tittade på midsommarfirandet där ute =) Det var helt underbart väder o det var mycket folk att titta på. Vi passade även på att fika på Cafét där ute. Åt en mycket god blåbärspaj med vaniljsås. Sen passade vi även på att ta en rund tur i de "gammla hoodesen" =P det är helt sjuk hur ett område kan förändras så mycket.

Sen styrde vi ut mot landet o mamma åkta till Angel o jag åkte till hedvig. Jag o Rickard firade midsommar på olika håll vilket kändes lite konstigt på ett sätt men vi båda hade nog trevligt på varit håll iaf. Jag var hos hedvig o det är alltid lika roligt att fira midsommar med henne. Dock måste jag säga att det var lite jobbigt att gå o röra sig upp o ner i backarna som hon har i sin trädgård... ( inte riktigt gjort för en ond kropp) Vi grillade o åt massor av god mat. Som alltid när det är en fest på landet o det finns "loge" så blir det dans o så även igår kväll. Många av det killarna som var på festen iår kväll är riktigt duktiga på att bugga o jag tycker att det är roligt men med min kropp så blev det inget av det! Jag får hoppas på nästa sommar i stället.

 



Hoppas att alla får en fortsatt bra midsommardag! Nu ska jag planera inför min o hedvigs tur till Ikea imorron =)


Vrålåk ;)

Idag har vi varit o beställt våran snygga barnvagn =D blev inte alls den som jag hade tänkt från början men det kommer att bli så bra iaf! Den kommer att vara i svart jeans tyg, vrål snygg är den! så nu blir det allt mer verkligt även om det inte går att missa nu.

Igår kväll när jag låg i sängen så tyckte jag att den rörde sig så konstig med då kom jag sen på att det var hicka den hade =) det kändes jätte roligt.

SEMESTER!!!

Idag är min första semester dag på min första semester någonsin =D känns hel konstigt att få vara ledig på sommaren när man annars har letat jobb som en galning o inte haft ledigt alls. Men jag har svårt för att ta det så lugnt som jag skulle behöva med tanke på min kropp... Är ju tvungen att flytt städa i min lgh för att jag vlii bli av med det så fort som möjligt så imoron blir det sista rycket.

Idag har vi även varit o kollat på en ny vagn eftersom den vi ville ha från början ska utgå... men nu har vi kanske hittat en ny, men vi får se.. det är ju dags att beställa en snart! Sen blev det en tur till smultronstället för att ära lite gllass o så hade vi en lite dejt o myst lite =)



På vägen hem så svägde vi förbi Vanne o Leif o fikade tillsammans med mamma o dom, mycket trevlig avslutning på kvällen, så nu ska vi gå o lägga oss för att det är snart dags att gå upp igen för att åka till Västervik.


Idag händer det!!

Idag går flyttlaset från min gammla lgh till våran nya =D Vi har sovit i den nya lgh i 2 nätter nu o det känns jätte bra hoppas på att jag ska kunna få sova ut lite i helgen när jag inte har några fler "måsten"... är så trött på att packa kartonger så det är helt sjukt. Har bara lite kvar att fixa i lgh innan den är helt tom... Måste ju hinna med att städa oxå...

NOOO, tittade just ut genom fönstret o det REGNAR!!!! =( fan det var ju inget roligt alls, jag som hade hoppats på en torr flytt!!!

Nu är det bästa att sätta lite fart så jag blir klart!

Mycket har hänt!

Oj, vad längesen det var jag skrev här! fast det r ju inte så längesen men det känns så. Det har hunnit med att hända gansa så mycket på 1½ vecka. Vi har varit o kollat på lgh o vi oxå fick!!! Det gick jätte fort med lgh o det känns jätte skönt att något äntligen går som vi vill! Så vi har redan varit o skrivit kontraktet o hämtat nycklarna =) I onsdags så var vi på Ikea för att kolla på en ny säng o vi hittade oxå som levererades hem till oss dagen efter! Jag älskar verkligen sängramen som vi har köpt. Som jag sa till Rickard den är porrigt romantiskt ;) hahah

I torsdags så var jag på utspring för då tog min lillebrors flickvän studenten. Sen bar det av ut till hennes föräldrar på landet för ett mycket trevlig stund innan det var dags att åka o jobba.. Det var första natten på 1 vecka o efter 10h på jobbet kunde jag tyvärr inte gå :( jag som hade hoppats på att jag skulle kunna jobba hela sommaren igenom tills mitt vik tog slut i augusti. Men så blir nog kanske inte fallet... Nu är jag sjukskriven fram till semesten som börjar midsommar veckan. Vilket känns jätte konstigt efter som jag aldrig har haft semester förut =P

Ikväll har Rickard åkt hem till västervik för att packa o förbereda inför att hans saker ska flyttas på tisdag! Ska bli så skönt när jag har tömt min lgh oxå så vi kan börja vårat nya liv tillsamman. Jag hoppas nu på att jag ska kunna fira min födelsedag i vårat nya hem =)

Nu ska jag försöka att packa en kartong till innan jag ska lägga mig still o kolla på film =)

Ha det bra!

Ajaj...

Nu har jag jobbat den första natten o det var ju lättare sagt än gjort... vaknat runt som en anka o tycker att det mesta är jobbigt! Jag fattar inte varför jag ska ha så ont... Jag vill ju jobba, men nu vet jag inte hur bra det kommer att gå... 

Visserligen så har jag bara 6  nätter kvar tills jag går på semester men det känns just nu jävligt långt dit... Ska försöka att hålla mig vaken tills MVC öppnar så jag kan ringa dit o se vad det säger =/


Go natt med er!

Lite sol kanske ??



Syns inte jätte bra på bilderna men färg har jag fått en den stunden jag satt i parken i dag tillsammans med jenny =P Men tack vare att det blåste så kände man inte alls att det tog så mycket som det gjorde! Nu bär det snat av till jobet för första gången på nästan 3 veckor... hoppas verkligen på att magen sköter sig!!

Längtar tills imorron då är det dags att kolla på lägenhet =D hoppas att den är fin o att vi har möjlighet att få den! det skulle vara till stor grej just nu. Då skulle vi äntligen kunna börja bygga på vårat nya liv tillsammans rickard o jag.

Lite bilder =)


När jag o hjärtat satt o väntade på att jag skulle gå ut o äta mat tillsammans med mamma o lillebror på Morsdag i söndags =)




Den mycket stiliga lillebror =)



Lilla mamma



Mätta o belåtna när vi hade ätit klart =)




Fudug brownie på trädgården, Mums =D



En liten egobild när vi satt o väntade ;)