Vecka 34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Jag: Ojoj så fort tiden kan gå ibland... Nu är det bara 6 veckor kvar tills det är dags för det lilla monstret att titta ut =) Har nu på sista tiden börja tänka mer på förlossningen o hur det kommer o gå kommer jag att orka, kommer det ta lång tid eller vad kommer att ske. Har även haft den "mörka" tänk om taknarna som har varit lite jobbiga nu den senaste veckan... Tack o lov för R som fått mig att orka i genom dom oxå o får det att kännas bra igen.

Kommentarer
Jojja säger:

Fast 7 veckor är det väl? Familjelivs veckoräknare heter ju helt knasigt eftersom det är den veckan man påbörjar, men har 7 dagar tills man är klar med.. :P

2010-09-01 | 10:16:03
Bloggadress: http://jojjas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback