Så svårt!

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att komma på en ny blogg design!! Jag vill ha något fint som jag kan vara nöjd med men hur jag än försöker så blir det inget bra =/

Någon där ute som har några förslag???

31 Juli

Nu har jag varit hemmifrån i några timmar iaf o förderivit tiden. Vi har precis ätit lite mat. Det blev fläsk kottletter, färskpotatis, sallade o fetaost röra =D Mums så gott det var. Testade fetsoströran för första gången i torsdags hos jos o nu är jag helt fast!

De ärenden som jag skulle uträtta idag var inte många men ändå så kom jag hem utan det jag hade planerat... Såg en jätte fin bebisfilt på City gross när mamma o jag vär där tidigare i veckan o jag tänkte åka o köpa den idag med då var den slut =( Skulle ha gardiner till vardgasrummet o de hade oxå tagit slut så nu måste jag tänkta om inför hösten. Skulle även ha ljusstakar till sovrummet men hittade inga som var bra...

Hittade dock nya kuddar till Rickard så nu kanske jag kan få ha mina i fred o så hoppas jag på att han kan få sova lite bätter oxå. Så vi slipper att gå en boxningamatch varje natt =/ vill inte att han ska slå magen!

Nu ska jag gå o lägga mig i sängen o kolla på Crimenal minds o äta lite godis =)


Äntligen!!

NU har jag ÄNTLIGEN fått sova lite oredentligt!! Så skönt o inte känna sig som ett vrak. Nu återstar det bara vad man ska hitta på idag.. Igår fick jag all Rickards uppmärksamhet o idag kommer den att gå till hans dator... Funderar på om man skulle ta en sväng till linköping... Vi får se vad jag hittar på!

Tacomys

Igår det det tacomys som stod på schemet =) Var hemma hos Jos o det var jätte mysigt. Det var jag Jos, Emma o Jossan. Det blev många skratt o mycket mat ;) Vi åt även choklad fondue så gott o doppa frukt i smält choklad allså =D

Idag har Rickard lovat att han ska vara min hela dagen så vi får väl se hur det går ;) Just nu sitter jag uppe i soffan o har för jävliga sammandragningar... Så vi får se vad jag orkar med idag... Bästa är ju att jag nu har min rullstol så att nu kanjag orka med lite mer iaf.

Hemska natt

Vilken lång natt det har varit... Somnade inte förens vid kl 02 o sen sov jag o vaknade vid kl 04:30 o kunde jag inte somna om alls så jag låg o lyssande på regnet som vräkte ner utan för fönstret. Somnade till en stund innan Rickard kom hem men vaknade så fårt han satte i nyckeln i dörren =/ När han väl var hemma så satta jag in öronproppar o hoppades på det bästa o då fick jag äntligen sova några timmat till iaf... Men tycker att det är riktigt jobbigt att inte få sova ordentilgt.


28 Juli

Idag har inte varit någon bra dag alls... Jag låg i sängen fram till kl 15 då vi åkte till MVC för att hämta min rullstol som jag nu äntligen har fått =) Sen passade Rickard o jag på att åka o handla lite o provköra rullstolen. Mycket bra chafför jag har iaf!! Sen  blev det sängen igen när vi kom hem... Har haft en himmla massa sammandragningar o väldigt ont i magen så det är bara att ta det lungt som gäller. Tur att jag inte är ensamen nu när jag har Svinto på besök så jag inte behöver ta alla promenader =) Rickard kommer att gå ut med honom imorron bitti när han kommer hem från jobbet.

Ikväll så har jag o svinto varit hemma hos mamma o haft film mys tillsammans med henne o tjejerna =) Vi såg på Det regnar köttbullar =) cet var faktiskt riktigt rolig. Nu ska jag försöka sova o hoppas på att min lilla kamrat ska göra det samma!

God Natt på er

Första kvällen med hund

Nu har Svinto varit här i 8h o än så länge så går allt jätte bra =) Vi har varit ute o gått o sen har vi busat här inne.  Tyvärr har jag ju inte den orken som jag önskar att jag hade men Rickard hjälper mig med promenaderna så jag inte behöver gå så mycket.

Imorron får jag förhoppningsvis min rullstol så att jag kan spara på krafterna ännu mer. Nu ska jag sova för att jag är så sjukt trött. Kanske skulle äta något mer innan det är dags... annars kommer jag vakna o må jätte illa imorron =/

God Natt


Vecka 29

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

StarCraft änka



Jahopp nu sitter jag här brevid en galen pojkvän som äntligen har fått sitt efterlängtade spel... Han väckte mig vid 10 o frågade om jag skulle med när han skulle köpa det o snäll som jag är följde jag med. Jag tvingade honom dock att kolla på lite kläder o skor innan han fick komma hem till datorn o börja spela.

Nu har jag fått min nya lilla kompis för det kommande veckan =) Jag ska nämligen vara hundvakt till ett par kompisars lilla mops Svinto! Ska bli jätte roligt, blir lite lätte träning inför vad som komma skall =P


Jag hatar stekspadar!!!

Nu har jag stekt pannkakor o det blev mer pannkaksbullar än vad det blev tunn fina pannkakor!!!! =/ Jag hatar min jävla stekspade!!! Den suger, måste se om det går att få tag på någon annan sort... måste ju ha en i plast efter som vi bara har teflon pannor o den jävla stekspaden smälter ju o blir till SKIT!!!!!

Så nu har jag varit arg tillräckligt för idag så nu ska jag försöka att fokusera på något annat. Kanske ska ta o se en film tillsammans med min sängstjälar kamrat =P nu skulle ha sett honom förut ;) HAHAHAHAH


Våran vagn


Såhär ser våran kommande emmaljunga vagn ut i tyget  o liggdelen=D Svartjeans tyg som jag är as nöjd med!! Längtar så efter att få ut o köra med den ;)

Måndag

Jaha, nu sitter jag här hemma i soffan igen efter att ha varit en tur på sjukhuset. Nu har jag även pratat med en sjukgymnast så nu har jag snart en egen rullstol så att jag kanske skulle kunna orka med lite mer =) När jag kom hem o tittade in genom sovrumsdörren så ligger Rickard tvärs över hela sängen o sover... Han tycker att mina huvudkuddar är mycket bätte än hans =P

Sitter här o funderar på vad jag ska hitta på... Skulle på ett sätt vilja gå ner på stan men orkar inte det nu tror jag. Försöker även hitta på något att äta till mat idag, funderar på om jag inte skulle ta o steka lite pannkakor, har varit sugen på det ett tag nu så nu kanske det är dags ;)

Har även kollart nästan kollat klart på säsong 5 av Supernatural o när jag tittade på vad jag trodde var det sista avsnittet igårkväll så tänkte jag vilken konstigt avslutning med sen så insåg jag att jag hade missat det sista avsnittet så nu sitte jag här o väntar på att det ska komma hem så jag kan få svar på det frågar som uppstod igår kväll =P

Bebis shopping


Den här helgen har det blivit ganska mycket bebis shopping gjort =) Har blivit lite mer kläder så nu får jag nog ta o lugna mig ett tag. Har 2 uppsättningar som ska få följa med till BB har jag tänkt o sen kanske något mer, passade även på att köpa kläder i nästa storlek... Just nu är det ju så att det är väldigt många som ska ha barn o det är väldigt utplockat bland alla babykläder så man får vara glad för det få saker man hittar. Har även hittat en Väldigt söt lite mössa som får följa med till BB.

Den oranga tröjan o barbapappa strumporna fick jag i födelsedagspresent av Eve o Emelie =) har bara gömt att lägga ut de tidigare





Idag var jag o köpte en skötbädd på babyproffsen blev inte den jag hade tänkt från början med den här var väldigt fin iaf =) köpte även det små korgarna som sitter på väggen som ska bli förvaring för salvor o annat smått o gott som kommer att behövas till den lilla =) Nu ska jag bara komma på ett bra sätt som jag ska kunna få upp en mobil i taket så att bebisen har något att titta på när man ska byta på den =)



Har även shoppat lite till mig sj, Dels denna tröja från lindex på rean som jag är riktigt nöjd med. Sen har det blivit 3 t-shirts en svart, en vit o en ljusrosa, ett randdiglit linne i svart o vitt o ett beige linne. Nu spanar jag bara efter en gravid munkjacka som kommer komma i på H&M vilken dag som helst o man måste vara snabb om man ska lyckas få tag i något där. Är ju bara dom i norrköoing som säljer mammakläder... =/




Dagen idag blev inte riktigt som planerat men vad gör väl det. Sitter nu ensamen här i soffan när Rickard är o jobbar sin sista natt sen är han ledig ett par dagar iaf =) Har funderat väldigt mycket på de där stövlarna jag såg i linköping o jag bli bara mer o mer sugen på att köpa dom. Får se om jag kanske får ett ryck o åker dit någon gång i veckan =P

Nu ska jag kolla på film o sen blir det nog sängen. Är så himmla trött hela tiden så jag börjar fundera på vad mitt Hb ligger på egentligen.. Ska ju till BM den 4/8 så då får jag svaret på den frågan iaf.

Ha en bra kväll!

Shoppingdag ;)

Igår hade jag inga planer på vad jag skulle göra så satt här i soffan o funderade. Sen pratade jag med mamma som inte heller hade så stora planer så då bestämde vi oss för en helt oplanerad dag i linköping =) Vi började med att titta runt i innerstan o sen bar det av ut till Ikanohuset o Ikea =D Hittade 2 jätte fina pyjamasar till bebisen som jag passade på att köpa o 2 par urgulliga strumpor som oxå fick följa med hem. Hittade en tröja till mig på rean som jag kan ha hela tiden tills det är dags för den lilla att komma ut =P

HItta världens snyggaste stövlar på bianco som jag är bra sugen på!! för en gång skulle så var det inte för stora i skafftet så därför är jag extra sugen på att köpa dom, vi får se vad som händer.




På ikea så var jag i första hand för att köpa madrass till spjälsängen men som alltid så kommer man hem med mer saker ;) Blev en lampa, mattor till sovrumet, en sallads skål o lite annat smått o gott. Igår var även första gången jag provade på att åka rullstol o det var helt underbart. Så på måndag så ska jag ringa sjukgymnasten o be om en egen så att jag inte behöver ntrötta ut mig själv mer än nödvändigt.

Sitter o funderar på vad jag ska hitta på idag... Rickard ligger ju o sover han har ju jobbat natt o ska jobba i kväll igen så han sover hela dagen. Vi får ses vad jag hittar på.

Nu är det slut jobbet!

Idag så var jag uppe på jobbet o lämnade in mitt passerkort o tömde mitt skåp... Kändes inget roligt alls att göra det... Men det är ju så att jag inte kan jobba mer nu förense den här lilla hulliganen jag har i magen har kommit ut. Måste börja acceptera det man det är något jaghar väldigt svårt med =/ Tycker om mitt jobb väldigt mycket o hoppas att jag kanske kan få komma tillbaka nästa sommar.  För nu så ska jag bara vara hemma o försöka att förbereda inför vad som ska hända om 13 veckor =)

Längtar något enormt efter att träffa den som bor i min mage.

Ikväll har rickard o jag haft en riktigt mys kväll o kollat på kiss-ass o nu ska vi kolla på planet 51 =)

God natt!

Dagens outfit



Börjar att bli lite trångt i denna klänning nu ;) Men änså länge gå vi i den.

Har nu ätit mat o myst med Rickard eftersom han är ledig idag, var varit väldigt duktig o hunnit med o tvätta lite men det finns mycket mer att tvätta =/ Börjar bli lite små stressad av vårat "skräp rum" Vi vill ju tapetsera om där inne innan bebisen kommer så det är dags att göra det snart.


Helt död

Shit pommfrit allså.. efter att knappt ha sovit någonting inatt trots klådstillande tabletter så är jag nu upp ur sängen o känner mig som jag vore full =/ har inge ork alls, trött i hela kroppen o lite lagom groggy i huvudet. Ska försöka o ta mig o handla lite till maten jag hade tänkt att göra idag. Ska bli pastasallad med mycket gott i.

Ska försöka att kommit ihåg att fota maten så så får ni se resultatet ;)


Eksem= Tortyr

Jag måset ha gjort någon jävligt illa eller något riktigt dumt i ett tidigare liv för att förtjäna att ha den mängden eksem jag har just nu... FY FAN för att leva med eksem!!! Alla som säger att det kliar nån gång eller oj titta jag har visst fått lite eksem ska bara vet hur jävla jobbigt det är att ha levt med det i 23 år o jag vet att jag kommer ha det resten av livet!!!

Har precis stått i duschen o duschat så kallt som det går o det känns ändå som min hud håller på att brinna upp!! O idag har jag inte varit i solen alls!!!! Just nu skulle jag göra mycket för att slippa att ha klåde på hela kroppen så att tårarna rinnen o att det känns som jag håller på att bli galen.

Ska nu lägga mig ner o försöka att slappna av o hoppas på att jag kan  somna fort som bara den idag o vakna med eksem som inte är ilsket rött o vätskar sig =/

God natt!

Eksem= Tortyr

Jag måset ha gjort någon jävligt illa eller något riktigt dumt i ett tidigare liv för att förtjäna att ha den mängden eksem jag har just nu... FY FAN för att leva med eksem!!! Alla som säger att det kliar nån gång eller oj titta jag har visst fått lite eksem ska bara vet hur jävla jobbigt det är att ha levt med det i 23 år o jag vet att jag kommer ha det resten av livet!!!

Har precis stått i duschen o duschat så kallt som det går o det känns ändå som min hud håller på att brinna upp!! O idag har jag inte varit i solen alls!!!! Just nu skulle jag göra mycket för att slippa att ha klåde på hela kroppen så att tårarna rinnen o att det känns som jag håller på att bli galen.

Ska nu lägga mig ner o försöka att slappna av o hoppas på att jag kan  somna fort som bara den idag o vakna med eksem som inte är ilsket rött o vätskar sig =/

God natt!

Vecka 28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Åksjuk...

Jag har aldrig blivit åksjuk i hela mitt liv men det senaste dagarna har jag blivit det av att själv köra bil =/ Om jag sitter bervid är det ännu värre! Har oxå märkt att jag har fått tillbaka mitt moronillamåned som har varit borta i många veckor nu...

Jag har funderat lite på det har med hur det ska gå för mig restan av graviditeten eftersom jag har så ont nu så tror jag inte att det kommer bli bättre men man kan ju hoppas. Fortsätter det såhär så kommer jag att bli galen om det är så att det är okej för mig att gå över tiden.. Undrar vad de säger om igångsättning så att jag inte behöver "plågas" mer än vad som är nödvändigt. Ska ta upp det med min BM o se hur det tänker runt om det.

Min =)




Jag älskar dig av hela mitt hjärta! Även om jag inte alltiid har tålamod eller mina hormoner på rätt ställe så hoppas jag att du vet att jag älskar dig.


Halsbränna från helvetet!

Blä för halsbränna allså!! det är inte att leka med, halv sitter i sängen med datorn i knät o tycker lite synd om mig själv för att jag har ont. Ska försöka att äta något men det är inget roligt med halsbränna =S Dags att ta tablett nr2 o för att undvika magont o illamående så ska man äta innan man tar den. Bäst att lyda ;)

Bröllop 2010.07.17

I helgen var jag på bröllop o det var min faster gifte sig. Jag o mina kusiner åkte ut tidigare till deras land där vigseln skulle hållas för att hjälpa till o fixa lite. Min kusin carro gjorde Karins hår o precis när hon har dragit sista taget med plattången så går strömmen o himmelen öppnar. Vilken tur att hon hann klart med hennes hår! Till vigseln blev det sen uppehåll.

När vigseln var över så skålade vi för brudparet =) Passade då på efter skålen att fånga mig o min pappa o lillebror på bild. Det var ca 5år sen sist. Kvällen var mycket trevlig o det bjöds på en mycket trevlig grillbuffe o roliga tal. Vädret var ju kanske inte det roligaste för att 2 ggr till under kvällen så öppnade sig himeln o det vräkte ner. Som tur var var jag inte sj med att vara nykter efter som min kusin Carro oxå är med barn så hade jag henne oxå. Lite roligt att se alla andra dricka o bli lagom runda under fötterna =P Sen var det dags att åka tillbaka till stan. Ingen hade haft teckning på mobilen under hela kvällen så när vi kommit en bit på vägen så fick alla sms om missade samtal o det var helt tyst i bilen för att alla satt o sms =)


 Här var tältet med baren i, alla samlades i det när det regnade var lite roligt att se P:

Vilken natt

Blä är allt jag har o säga om natten som varit!! Har sovit som en kratta. Sover ju inte jätte bra annars men i natt har jag haft så ont i ryggen så det har varit helt sanslöst.. Kvittar hur jag än har legat så har inget varit bra... Jag försökar med alla mina kuddar så att det ska bli bra men i natt var det riktigt svårt!

Nu har jag varit nere på stan o hämtat ut min pencillin iaf så nu har jag tagit den första tabletten så hoppas på att det kan hjälpa mig snabbt nu så jag slipper ha ont mer.. funderar på om det är därför jag har ont i ryggen oxå om det är så att det är njurvärk som jag har blandat med foglossningarna och bebistyngden...


Söndag

Hello på er, hoppas att det är bätter med er än vad det är här hos mig... Ligger här i sängen o orkar knappt röra mig. Har idag igen varit på förlossninga för att det har blivit värre med att det trycker på när jag går o kissar... Träffade en väldigt trevlig BM o så hade jag turen att träffa samma läkare som sist jag var där. De tror att jag har fått en UVI som inte ger några symtom mer än att det kan vara av den bakterien som jag hade i början av graviditeten GBS, så nu blir det ännu en antibiotikbehandling till för att se om det blir bätte. De sa även om det är en UVI jag har så kan det reta livmodern till att få mer sammandragningar.

Så under förlossningen sen så kommer jag att få antibiotika rakt in i blodet för att se till att bebisen inte får GBS bakterien. den är helt ofarlig så länge den är i magen men när den kommer uta så kan den få ögoninflammation eller lunginflammation om det vill sig illa. tycker det är bra att det har sagt det till mig redan nu så att jag vet vad som komma skall sen.

Besöket på sjukhuset gick ganska så fort idag, vi var bara där i 1h men Rickard hann o bli rastlös på den tiden... Funderar på hur det ska gå sen när det är dags på riktigt för bebisen att komma ut, det är ju så att det kan ta god tid på sig ibland o det vet man ju inte innan. hoppas på att han kan vara så fokuserad på att bli pappa då att han inte tänker på tiden o hinner bli rastlös.

Nu ska jag åter gå till mitt film tittande.

Hej hopp

Skit fredag

Nu ligger jag här i sängen där jag har legat de senaste timmarna med sammandragninga o molande mensvärk från helvetet... Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta... Vet att båda två kan o är helt normalt men tycker att det är ganska så intensivit just nu o släpper inte av så mycket...

Känsliga läsare varnas!
När jag väl går o kissar så tycker jag att det trycker på mera neråt... Känner mig tjatig att ringa till förlossningen igen men snart vet jag inte in eller ut...

jag har tagit panodil, harf en varm vetekudde på ryggslutet o magen, legat ner o tagit det lugnt o gjort alla det knep som jag vet o kan men inget verkar som det hjälper just nu =/


WHAT TO DO????

Fredag =)

Nu har jag vaknat igen ;) Var ju uppe vid 06:30 o var en mycket snäll flickvän o hämtade Rickard på jobbet. Fick höra många fina ord av honom bara för att jag hämtde honom. Nu ligger han o sover o jag ska ner på stan o äta lunch tillsammans med Jos =) Sen ikväll är det planerat för myskväll här hemma så blie väl att laga till något gott o bara ha det mysigt vi 2.

Imorron är det bröllop som gäller och jag har fått veta att min pappa kanske ska komma. Väntar nu med stor spänning på om han dyker upp. Isf så måste jag försöka att få en bild med mig o honom o lillebror. Vi får se om jag lyckas =P

Nu är det bästa att jag går o gör mig i ordning inför min lunch date ;)

Ting

Gravidlista

Gravidlista!

Namn : Cecilia

Ålder : 23

Graviditetsvecka : 27 (26+2)

BF : 18/10-2010

Graviditetssymptom : Trött, illamående, ömma bröst, humörsvängningar

Positivt gravtest :  Februari

Reaktion : Chockad

Berättade för : Min mamma o rickard

Deras reaktion : Chockade. då det inte alls var planerat


Hur jag mådde i början : Skit! mådde jätte illa men har bara kräkts 2 ggr!


Första UL : 16/4


Andra UL : 18/5


Förändrad aptit : 
Åt väldigt lite i början o nu kan jag äta ganska mycket man jag har svårt för att äta kött. Föredrar grönskaer o frukt!


Första babyplagget/saken : En body o ett par byxor.


Bebisens rörelser :



Kön på bebisen :
Ingen aning


Babynames: Jag har många men inte som rickard tycker om


Kroppens förändringar:
Smalare i ansiktet, större bröst


Viktuppgång : 0 kilo


Mer kisseri :
Ja, får gå upp flera gånger per natt...


Magen växer =)

Det händer lite med magen iaf =) 10 veckor har gått mellan bilderna.


  V.27
   V.17


Mys i soffan



Ikväll är första gången jag blev sugen på något som inte fanns hemma, lösgodis =D Så det var bara att åka iväg o köpa lösgodis. Passade även på att köpa lite vindruvor o nätmelon =) Nu sitter jag i soffan o mumsar på allt gott samtidigt som jag ser på Aladin.


Livet går vidare

Efter en jobbig kväll o natt så går livet vidare iaf... Har varit en kort sväng på stan o inhandlat bröllopspresent till helgens bröllop som jag ska på. Hittade även en ny outfit som jag ska ha på mig ist för den klänningen som jag hade tänkt från början. Nu ska jag vara duktig o orka o laga lite mat till älsklingen som ska o jobba ikväll igen. Undrar vad man ska hitta på när jag är ensamen ikväll??


 


Eksem är djävulens påfund!!

Blä... Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen ikväll... har riktigt mycket sammandrgningar, ont i benen/bäcket som f*n o så kliar mitt EKSEM något över jävligt ikväll!!

Jag har provat allt som jag ska prova innan jag blir upp rörd o frustrerad över att inget hjälper. Druckit vatten, smörjt in mig med alla olika salvor jag har, duschat kallt, tänkt på vad jag har ätit, osv MEN INGET hjälper ju!! Gar levt med mitt eksem hela mitt liv så jag vet att det inte hjälper att bli upprörd o frustrerad för att det gör bara saken värre men just nu känns det jävligt hopplöst!!

Det jag hoppas på är att bebisen i magen slipper att få mitt eksem för att då skulle jag lida så mycket med den stackaren.

Jag ligger här nu i ett svalt rum dessutom o försöker att bara koppla bort att det kliar...... DET GÅR JU INTE!!!!

Undrar vart man ska vända sig med frågor om sånt här när man är gravid... Ska upp o ta klådstillande tabletter nu o hoppas på att jag kanske kan få en okej natt iaf med lite sömn mellan eksemet o kissandet!!


Livet är orättvist

Inte bara för att jag inte mår så bra som jag hade hoppats på att göra under graviditeten... Jag var sjkutsade Rickard till jobbet ikväll o då passade jag på att gå upp på avd o hälsa på mina arbetskamrater. Det är alltid lika roligt när man träffar dom. Fick då reda på en den andra tjejen som väntade barn nu hade förlorat sitt barn... Hon har varit säng liggande i 6 veckor för att hon läckte fostervatten o nu så hade det gjort ett kejsatsnitt o barnet hade inte klarat sig...

Tycker att efter allt de har kämpat med att det skulle få behålla sim belöning hos sig i mer än bara timmar!! Det är då mitt huvud sätter igen med massor av tankar oxå... alla tänk om!

Jag vet att man ska vara possitiv men när man får höra sådana här saker har jag svårt att vara possitiv o glädjas för att jag har det bra... Lider med alla som måste gå igenom något sådant. Kan inte tänka mig hur det känns.. Har varit med om ett MF o det tog knäcken på mig o då förlora ett barn...


Ska försöka att inte låta det påverka mig men tankarna kommer ju att finnas där iaf.

Fiskpinnar o Potatismos

Hur gott är inte det =D jag tycker iaf att det är jätte gott så det har vi nu ätit. Nu ligger jag i sängen med datorn o Rickard sitter ute vid sin. Han ska jobba i natt efter att ha varit ledig i 9 dagar... Har varit skönt att ha honom hemma hos mig men nu ska han jobba igen. I helgen hinner vi inte med att ses så mycket när jag ska vara borta hela lördagen.

Nu tror jag att jag ska lägga mig o kolla på den nya säsongen av True Blood =D

Onsdag 14/7

Har precis vaknat, har sovit länge idag med men inte bra... Inatt har ag slagit all rekord i att springa upp o kissa. Har kissat 1 i timmen =/

Igår så var jag på hundkals hos mamma särbo, han hund fylled 12 år. När jag var ute på landet så passade jag på att plocka krusbär =D jag blockade typ 700g men jag åt upp alla innan jag kom hem. Sen bar det av inte mot stan igen för att åka hem o äta lite mat tillsammans med rickard =) Vi hade pratat om att åka o bada eftersom det har varit så varmt men under kvällen blev det svalare här o det kom till o med lite regn. Men vi åkte o badade iaf =P Rickard var snabb i, men jag satta först bara på mig bikinitrosorna o gick i med benen men sen så övertygade han mig att jag skulle komma i mer. Det slutade med at han tog tag i mig o bar ut mig i vattnet =P

Det var inte speciellt vart i luften men det var riktigt skönt i vattnet så vi badade en bra stund. Idag har jag sota för att jag bade med lätt ont i kroppen lite knackig röst och lite lagom snuvigi näsan... Hoppas på att det bara är så jag låter nu att det gör över snart.

Ska nu äta lite o sen ska jag se om jag kan orka mig ner till stan o försöka hitta en bröllopspresent till min faster som ska gifta sig i helgen =)

Vecka 27

Vecka 27

Barnet:

Nu öppnar barnet sina ögon

Vid det här laget ser barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu.

Nu öppnar barnet sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Mamman:

Din sista trimester

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten.

Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen.

Barnet är nu större i förhållande till mängden forstervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge eller hand som petar på dig eller om det är en liten fot.


God morron!

Idag har jag sovit länge, vaknade inte förens vid 10:45. Men det bror oxå på att jag tog 2st Tavegyl (klådstillande tabletter) igår kväll för att jag höll på att bli helt galen på mitt eksem och min solbränna... NU har jag varit uppe ur sängen o ätit yoghurt med kalaspuffar =) Men blev snabbt tillbaka ner i sängen för att jag insåg att jag ver mer trött.

Inatt när jag låg o sov så vaknade jag av att jag hörde röster o trodde att jag hade blivit galen med då var det våran kära granne som bor ovanpå oss som satt ute på blakongen o rökte o lyssnade på musik o pratade högljud med sin vän han hade med sig...


Vild bebis

Det är en vild lite sak som bor i min mage =) Förut när jag låg i sängen så la Rickard sitt öra emot magen för att lyssna o då fick han en rejäl spark på örat/kinden. Hela dagen idag har det varit full fart =) kan inte annat än att le lite varje gång den rör på sig.

Idag när Rickard var ledig så passasde vi på att åka o handla lite, vilket var lättare sagt än gjort... Även om jag hade krykorna så var det jätte jobbigt att röra sig.

Vi bestämde när vi var o handlade att vi skulle ha myskväll idga så nu har vi fixat massor av gott till kvällen o ska nog även åka o ta ett kvällsdopp i sjön idag med.


Värmeslag!

idag är det olidligt varmt!! Blir ju inte bättre med den fina solbrännan jag skaffade mig igår =P Ligger på soffan som en död valross o undrar hur jag änns ska orka att hänga upp tvätten som snart är klar... Skulle verkligen behöva dammsuga här hemma oxå o det är något jag inte ska göra men Rickard blir ju varm bara av att sitta still så ska försöka att motivera honom iaf!

Nu blir det glass o jordgubbar!

KRÄFTA!

Ojojoj, vilken dag det har varit! Jag, Jos, Emma o Jossan har varit vid ågelsjön o badat o solat. Jag har inte solat någonting nästen man jag ser iaf ut som en kräfta!!

Det bränner som bara den o jag känner på mig att det kommer att bli en jobbigt natt. Men vad gör man inte för att bli lite sommar fin ;) Även om Rickard tycker att det är överskattat med solbränna =P Funderar på om man skulle ta ett kvällsdopp o svalka av sig innan det är dags att göra kväll.

Den här veckan har jag inga planer alls, ska försöka att ta det lugnt nu o varva ner o låta kroppen vila. Hoppas på att kunna hitta på något med rickard imorron när han är ledig även om det bara är att sittat o titta på varandra =P

NU ska jag se om jag kan få lite bad sällskap eller inte!

Wade Robson!





Tänk om man skulle kunna få en chans att dansa för honom nån gång i livet!


100 dagar kvar!

Idag är det bara 100 dagar kvar tills det är tänkt att bebisen ska titta ut! Kan inte fatta att det har gått så fort nu de senaste veckorna. Även om jag inte gör så mycket om dagarna så går det undan. Kan inte riktigt fatta att om 100 dagar så står Rickard o jag där o ska vara föräldrar o ta hand om detta lilla liv som ska komma till oss.

Nu ska jag passa på att mysa lite med honom när han är hemma =)

BADA!! =D

Nu ska jag o Jos åka o bada =D hörs senare!

Mys med Merima =)

Idag har jag täffat Merre o myst tillsammans med henne. Hon var så gullig o bjöd mig på "födelsedagsmat". Vi åt på St:georg där de kolgrillar allt kött =) hur gott som helst. Så det blev en ryggbiff med sallad till. Mums är bara allt jag har att säga.

Har idag även provat att gå med kryckorna för första gången. Är lite trött i händerna nu men det känns verkligen att det hjälper att gå med dom. Så nu har jag både bältet o kryckorna när jag är ute. Sjukgymnasten tyckte även att jag skulle fundera på en rullstol med tanke på att jag ska orka med några månader till. Vi får se hur det blir med den saken...

Nu ska jag gå o fixa till lite vitlöksbröd o tzatzik o mysa med. Rickard skulle ha kommit hem idag men kommer imorron ist så ikväll blir det fredags mys ensamen men det är mysigt på sitt sätt.

Frukost på balkongen =)

Nu har jag o mamma o tjejerna suttit ute på hennes balkong o ätit frukost. idag är det ingen sol bara massor ab moln =D tycker att det är jätte skönt då jag slipper att tycka att det är jätte varmt o dö av värmeslag =D Ska snart göra ett försök att ta mig ner till sta o träffa Merima som var en evighet sen jag träffade. Får se vad vi ska hitta på o om man kan göra några små fynd på rean kanske. Måste även till lgh sen o släppa in sannerings killen så han kan öppna upp åt oss o vädra så att vi kan komma hem ikväll. Ska bli skönt att komma hem till sig själv igen o få sova i sin egna säng framför allt.

Hörs sen!

Bad i ångelsjön

Nu ikväll har mamma o jag o systrarna bus varit o badad. För mig var det årets första dopp =) När vi väl kom till sjön vi skulle bada i så blåste det dom fan, rak pålands vid så det vara bara att kliva i med bestämda steg. Det var riktigt skönt i vattnet öven om det blåste o vara ganska mycket vågor. Måste säga att det är helt underbart att bada när man har ont i kroppen o slippa o känna hur tung men är, även om jag inte har några extra kilon än ;)

När vi väl var färdig badade så skulle vi fika men vi kom fram till att det blåste för mycket så vi åkte till folkpraken ist o fikade där. Känndes lite som att komma utomland, var väldigt många olika nationaliteter där o man kan aldrig sluta o förundras över hur barn beter sig... Sen bar det av hemåt.

Nu ligger jag här i min tillfälliga säng o har minsta sster yters på besök oxå, hon ligger i extra sängen brevid mig o ska sova över här inne oxå ;) Så ikväll har lill*n o jag annat sällskap än rickard!

God Natt med er!



Sjukskriven

Jahopp då är jag sjukskriven igen... är glad för det, nu behöver jag inte känna stressen att jag snart ska gå o jobba igen även om jag gärna hade velat det! Hoppas bara på att det kan bli lite bättre med tiden o att jag kanske kan röra på mig hela tiden.

Hade tur att jag fick prata med sjukgymnasten oxå när jag var på MVC. Hon tyckte att jag skulle börja använda krykor nu så ag ska avlasta mitt bäcken när jag gå o sen så har jag även anmält mig till vattengympa i augusti för att kunna slappna av o slippa känna tyngde på min kropp.

Så nu kommer det att bli många besök på sjukhuset framöver av olika slag.

Nu ska jag packa lite inför att vi ska åka o bada =)

Gnälltant!

Idag har jag vaknat på helt fel sida! Jag känner mig ledesen o orkeslös... Tycker inte om att bo i min kropp just nu, jag vill ha tillbaka mitt glada humör och min possitvia inställning. Nu känns det som om jag aldrig kommer att få det igen även om jag vet att det här är helt övergående!

Att inte få sova, springa o kissa ovabrutet, bli hungrig närsom hursom, ont i benen, ont i ryggen och listan kan bli så lång men nu ska jag bara ligga här i mammas soffa o ta det lugnt fram till alla systrarna bus kommer hem. Hoppas verkligen på att jag ska kunna njuta av att bada lite sen o att det inte är så jobbigt!



Gnälltant!

Idag har jag vaknat på helt fel sida! Jag känner mig ledesen o orkeslös... Tycker inte om att bo i min kropp just nu, jag vill ha tillbaka mitt glada humör och min possitvia inställning. Nu känns det som om jag aldrig kommer att få det igen även om jag vet att det här är helt övergående!

Att inte få sova, springa o kissa ovabrutet, bli hungrig närsom hursom, ont i benen, ont i ryggen och listan kan bli så lång men nu ska jag bara ligga här i mammas soffa o ta det lugnt fram till alla systrarna bus kommer hem. Hoppas verkligen på att jag ska kunna njuta av att bada lite sen o att det inte är så jobbigt!



Korv med mos

Nu har jag äntligen fått min krov med mos =D snart är det dags att gå o sova för att jag är jätte trött. Imorron ska jag o mamma o systrarna bus åka o bada =) Hoppas på att få lite svar av doktorn imorron.

Nu är det Sex and the City som gäller!

We no speak Americano


Hungrig!

nu sitter jag här i soffan o börjar bli lite små hungrig. Är sjukt sugen på korv med mos. Funderar på om jag ska kidnappa mamma när hon kommer hem från jobbet o åka o äta lite korv sen =D Är inte ofta jag blir sugen på saker sm jag inte har hemma men idag så blev jag visst det.

Semester hos mamma

Nu sitter jag hemma hos mamma där jag ska bo i några dagar när vi får våran lgh ozonbehandlad för röklukten... Känns inte så rooligt att montera upp en spjälsäng eller att köpa några mer saker till bebisen o förvara dom där inne. SÅ jag hoppas verkligen att det kommer o hjälpa, det får vi veta på fredag kväll när vi får komma hem igen. Då får jag oxå se hur mina blommor mår som jag har ute på balkongen om det har överlevt eller inte.

Imorron är det dags att gå till läkaren igen o prata om min jobb situation o hur den ska se ut i framtiden tills det att bebisen kommer. Jag vill ju gärna jobba men när jag inte orkar göra små saker hemma o en kortare tur att handla så vet jag inte hur ett pass på 10h kommer att göra med min kropp..

ska nu bara sitta här i soffan o ha det bra!

Happy 1 year Anniversary

Idag har jag haft min blogg i 1 år o tiden går verkligen fort. Har hunnit med att avverka måna olika designer o ämnen. 


Grillning 6/7-10



Såhär bra blev mina grillspett som jag gjorde idag när vi grillade! De blev riktigt goda är supernöjd. Var trevligt att vara med rickards kompisar lite mer. Nu ligger jag i soffan o har väldiga sammandragninga o tycker att livet är allmänt jobbigt... Ska snart ta mig upp härifrån o ska packa lite inför de kommande dagarna när vi inte ska få bo hemma. Jag ska bo hos mamma o Rickard ska ner till västervik o packa o städa i hans lägenhet så att vi snart bara ska ha ett boende =) När jag är hos mamma ska jag även passa på att ta mig upp på vinden o se om jag kan hitta fram bebiskartongerna som hon har o se om det finns något som vi kan ha andvändning för! ( Vilket jag tror är ganska mycket i dom kartongerna) Tur att man har en mamma som sparar på mycket.

Nu ska jag göra ett sista ryck innan det är dags för sängen!


God Natt med er!


Uppdragsdag

Idag har jag varit på uppdrag o försökt hitta en lösning på hur vi ska göra med skötbord... Men efter idag har jag nog kommit fram till att det kommer att bli smidigast att ha en skötbädd på tvättmaskinen o så har jag hittat några olika alternativ så nu ska jag bara tvinga med Rickard att kolla på vad han tycket. Men han kommer ju säga att han redan har sagt vad han tycker o då e det det som gäller =P men jag vet att han har mer tankar om det än vad han säger.... Det tror jag alla killar även om de inte säger att det spelar någon roll.

Har även varirt o kollat på kläder idag men jag har nu konstaterat att alla ska ha barn just nu o det finns inga kläder o köpa i strl 50-56... Men tur att det snart kommer in nya grejer till hösten så att jag får väl passa på då.

NU ska jag vara lite social med rickards kompisar som har kommit, dags att gå ut i parken o grilla idag med!

Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol. Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu. Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Barnet: 35 cm lång är nu barnet från hjässa till häl och dess medelvikt är 900 gr. Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret



Tillfällig blogg design

Nu kommer min blogg att genom gå en förändrin tills jag kan hitta en design som jag kan trivas med =) får se hur lån tid det kan ta. Hoppas att ni står ut. Kom gärna med tips o råd!

Inköpslistan

Större inköp;
* Vagn- Beställd, Emmaljunga classic
* Babyskydd
* Skötbord


Sovplats;
* Spjälsäng
* Lakan till spjälsängen
* Spjälskydd
* Madrass
Kudde, täcke,
* Mobil
* Filt
* Resesäng till mor- & farföräldrarna
* Snuttefilt
* Kissunderlägg
* Sänghimmel

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax
* Badbalja,
* Handdukar
* Tvättlappar
* Badcape 
* Barnolja
* Kam + borste 
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops 
* Bomullsrondeller
* Näsdroppar
* Idominsalva
* Zinkpasta?

Sköta;
* Papparskorg
* Skötbädd
* Speldosa 
* Skötväska
* Blöjor [pampers & libero]
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor
* Hanklappar hård o mjuk
* Ersättning, välling

På väg;
* Bärsele
* Filt
* Åkpåse / Fårskin
* Regnskydd
* Myggnät 
* Reflexer
* Vagnmobil
* Solskydd till bilen


Övrigt;
* Babygym 
* Babysitter
* Nappar, napphållare
* Dreggel lappar
* Små handdukar
* Min första bok 

Leka;
* Täcke


Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmadbody
* Långärmadbody
* Sparkbyxor
Tunn mössa till BB,  tunna vantar till BB
* Strumpor
* Pyjamasar
* Byxor
* Kofta
* Overoll

Till mamma;
* 2 amnings bhar
* Amningsinlägg
* Bindor
* Bystvärmare 
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskudde


Jaha, då har jag bockat av några mer saker på listan... Orkade mig hem till mamma idag så vi tog en tur upp på vinden o letade upp alla bebiskartongerna =) Det blev en reda down memorie lane =) Visserligen gjorde jag inte så mycket mer än att sitta på en stol ( ungefär vad jag har ork med nu) Men det är bra att ha små småsyskon är allt jag har att säga ;) Finns så mycket kvar efter dom! Finns ju en del saker som jag vill köpa till iaf som ett lakansätt till o lite filtar o sådant... Mamma hittade tyvärr inte regnskyddet till vagnen så det kanske vi måste fixa ett oxå.


Idag är det 9 veckor kvar tills den lilla filuren ska titta ut o jag börjat att längta väldigt mycket efter den nu, Speciellt nu när min kropp börjar att säga ifrån mer... Nu ska jag försöka gå o sova lite.

God natt på er!

Mys i parken

Ikväll har vi varit ute i parken o myst tillsammans med Eve o Peter. Jätte trevligt tills alla myggor kom o skulle äta upp oss... Älskar verkligen min nya solstol som jaghar köpt. Mycket enklare att sitta i än att krångla sig ner i gräset o sen när man ska upp igen ska vi inte prata om =P o änså länge har jag ingen stor mage, hihi

Idag har jag lyckats hinna med 3 maskiner tvätt så nu är det inte så mycket kvar så det ska jag nog hinna med imorron tror jag =)

Får se vad kvällen har att bjuda på!

Vem bor där inne?

Hjärtljuden:
[x] Under 140 slag/minut = Pojke
[] Över 140 slag/minut = Flicka

Lugn/vild bebis:
[x] Lugn bebis= Flicka
[] Vild bebis = Pojke

Halsbränna:
[] Mycket = Flicka
[x] Lite = Pojke

Illamående:
[x] Mkt = Flicka
[] Lite = Pojke

Hög/Låg mage:
[] Hög = Pojke
[x] Låg = Flicka

Toppig/bred mage:
[] Toppig = Pojke
[x] Bred = Flicka

Mammans hårväxt:
[x] Samma/ mindre = Flicka
[] Mer = Pojke

Hickande bebis:
[] Mycket hicka = Flicka
[x] Lite hicka = Pojke

Pigmentsrand:
[x] Kort rand/ Ingen rand/ Svag rand= Flicka
[] Lång rand / tydlig rand = Pojke

Ringtest:
[] Cirkulerande = Flicka
[] Pendlande = Pojke

Blödande tandkött :
[] Mkt blöndnde = Flicka
[x] Lite/inget blödande = Pojke

Mammans sug/ cravnings:
[x] Surt, frukt, grönsaker = Flicka
[] Chocklad, salt, lakris = Pojke

Utputandenavel:
[] Tidigt i graviditeten = Flicka
[x] Sent i graviditeten = Pojke

Viktuppgång:
[] Mkt i början = Flicka
[x] Lite i början = Pojke




Pojke: 6
Flicka: 6

Det blev visst oavgjort! får se vad ringtestet säger ;) Börjar bli mer o mer nyfiken på vem som bor i min mage. Det är ju inte så långt kvar eller det är det ju men jag tycker att veckorna går så fort så att det känns som att den snart kommer att vara här. På ett sätt tycker jag nu att det är lite tråkigt att inte veta vad som bor där inne men även om vi inte vet så är dt ju bara mer spännande när den väl kommer sen =)


Mys eftermiddag =)

Idag har vi varit hos barnmorkan o allt såg bra ut. Har fortfarande inte gått upp något så jag hoppas på att det håller sig så till nästa gång oxå! Måste bara äta lite järn nu så att jag inte få lågt hb o blir trött av det. Fick även en läkartid tills på torsadg med tanke på hur jag mår o framtiden ska gå.

Sen åkte jag o älsklingen till Crownwell House o åt god mat. Jag åt grillspett med tztsiki o pommes =D smakade jätte gott. Nu har jag stoppat in en maskin tvätt till. Måste ju tvätta undan nu när vi inte ska få bo i lgh på några dagar när det ska ozonbehandla rökrummet. Hoppas på att den behandlingen tar så att det kan bli bra där inne så att vi kan börja med att fixa till där inne.

Ting!

Sommar bild



Av Josefin Vinneberg 3/7-10


Söndag 4/7-10

Idag har jag inte gjort så mycket skjutsade ner Eve till resecentrum så hon skulle hinna med sin buss o efter det tog jag o Jos en tur till City gross o handlade lite. Var tur det för att dom sålde jordgubbar för 10kr ½l så det var väldigt nice, passade på att köpa 3 st =) Så nu är det snart slut redan.

Stackars mamma har jobbat delad tur idag så när hon hade sin rast så åkte hon o jag ut till abboreberg o åt lite o solade. Men tack vare att jag har rört lite som jag själv tycker idag så har jag nu jätte ont i magen o vet inte riktigt hur jag ska ligga eller vara alls... Innan Rickard gick till jobbet så somnade jag 3 gånger när jag låg i sängen. Orkade äns inte upp o göra mig något  o äta så han var så snäll o gjorde en smörgås o fruktsallad åt mig så jag inte strumtar i att äta bara för att jag inte orkar.

Nu ligger jag i sängen med datorn i knät o har kollat klart på en film men det blir nog en till innan jag ska sova. Imorron är det dags att gå till BM. Så kommer en uppdatering om det, hoppas på att jag kan skriva att jag inte har gått upp något =P

>Ha en bra kväll i värmen!

Grillkväll =)


Igår var det äntligen dags för min grillkväll som jaghar planerat så länge nu =) Dock så ländes det väldigt tråkigt eftersom min eftremiddag gick åt till att vara på sjukhuset... Men jag kände ändå att jag ville ha en bra kväll så jag såg till att alla andra fick hjälpa mig o bära =P Det som var tråkigt var att Rickard jobbar lång helg så han kunde bara vara med en kort stund men jag såg till att han oxå fick lite grillat idag när han vaknade =) Kvällen var jätte trevlig o det var så roligt att träffa alla igen. Så nu hoppas jag på att kunna träffa dom lite mer! De andra fortsatte vidare från mig igår till ett poolparty o jag gick o däckade i sängen för att jag var så trött o hade ont i magen. Sen var det bara vänta på att Eve skulle höra av sig o komma hem o sova, det tog ända till kl 04 innan hon kom hem. Känns som en evighet sen jag var uppe så länge o orkade med att festa... Känns som jag har håller på att gå igenom en ganska stor förändring.





Sjukhuset

Nu har jag snart haft ont i magen 1½ dyng o det är mer eller mindre... Så tidigare idag så var jag uppe på förlossningen o blev undersökt o fick ligga med en CTG kurva för att kollla hur det var inne i magen. Allt så bra ut o bebisen hade en puls på 140-180 slag o det var helt normalt o det var ännu bättre att den gick upp o ner! Läkaren kände även på magen o över livmodern o sa då att den hade lite "ton" vilket visade på att den var lite för aktiv mot vad den ska vara... så nu ska jag ta det lugnt o försöka att vila så mycket som jag bara kan! När hon gjorde ett ultraljud så var bebisen så stö för den låg o drack vatten o sträckte ut tungan, sen började den suga på tummen =) var så gulligt.

Men nu har jag ännu mer att prata med min BM om på måndag för att det börjar kännas omöjligt att komma tillbaka o jobba... Även om jag väldigt gärna vill =/


Hungrig!

Kan inte förstå, jag måste äta var tredje timma för att inte bli hungring. Jag kan inte förstå att jag för ett tag sen inte änns kunnde kolla på mat MEN nu så äter jag mer äv vad jag har gjort på länge =P Men tack o lov så finns det ju nån mer som äter från mig. Än så länge så har jag inte gått upp ett ända kilo o hoppas på att det håller sig så ett tag till. Får se på måndag om det stämmer. Ska äntligen till BM då på den första kontrollen.

Usch just nu har jag ont i magen på ett nytt sätt som jag inte har haft innan... Känns typ som lite tränningsvärk i magmusklerna o så trycker det på neråt o värker i ljumskarna... Har tagit en varm dusch, panodil o nu har jag även ätit lite för jag tänkte om jag var hungrig men inger har hjälpt än så länge =S hoppades på att det skulle släppa av sig själv! Kanske ska ringa upp o prata med dom...

Fredag!

Den här dagen undrar jag vart den har tagit vägen. Vaknade tidigt o satte mig ute på balkongen o solade lite med det var ju som en gryta att sitta där så det blev bara 2x15 min. Bätter än inget. Sen kom killen som skulle kolla på kontaten i badrummet o han lyckades att lösa problemet så nu kan jag tvätta utan att behöva hoppa över en skarv sladd ;)

Det blev en tur till rusta idag oxå för att inhandla lite fler grillar tills imorron så att alla får plats att grilla sin mat. Hittade även en ny blommspruta som jag passade på att köpa, går åt om jag ska kunna sitta ute o sola mer =P Blev också en tvättställning så jag kan tvätta här i lgh ist för att släppa mig upp o ner till tvättstugan hela tiden. Hittade ett par snygga gardiner på City Gross som jag köpte, tycker att 2 st panellängder för 30kr är helt okej i pris =P

Sen var det bara att åka hem o laga lite mat till Rickard som just nu är på jobbet o jobbar natt 3 av 5 den här veckan så jag tycker lite synd om honom. Jag vet hur det är... Skitveckan är inte rolig!! Jag skulle så gärna vilja jobba igen men jag kan ju knappt klara mig runt här hemma... Har nu märkt att det börjar att bli jobbigt att köra bil oxå =S får ta det lugnt nu resten av min semester!!

Nu ska jag nog mysa lite o kolla på en film tror jag!

Ha en bra kväll!

Min nya bibel =P



Igår fick jag en födelsedagspresent av Jos, Så överlever du ditt första år som mamma =D började att läsa lite i den föut. Känns som att det kommer att bli en mycket rolig bok att läsa =) Tycker om det som står på baksidan av boken "kom i håg! Att läsa den här boken kanske är det enda själviska du gör på hela året- eftresom du inte kommer att ha tid med något annat!"


Gårdagen

Igår så gjorde jag inte så mycket. Var en sväng på stan o köpte det första bebis kläderna =) kunde inte låta bli. De är det första som jag köper o det kommer nog att dröja ett tag innan jag ska köpa mer.  Har funderat på om jag skulle ta en tur till Ullared för att inhandla lite mer bebis saker. Vet att det har bra grejer där.



Igår var jag även på bio med Jos =D shit vad bra filmen var!! O vad mycket ögongodis det var i den här filmen ;) ojojoj men riktigt bra kan inte förstå varför den inte har fått några bra omdömen =S Finns en stor fråga som väcktes under filmen men vi får se om jag o jos kan lyckas hitta svaret på den själva ;) haha

Nu har jag suttit ute på balkonget ett tag o solat lite men det blir så varmt att sitta där så man får göra det i omgångar. Jag är sugen på att gå o bada dels för att det är varmt men sen oxå för att jag ska kunna slappna av i vattnet o inte känna värken i bäckenet o benen. Ska fixa det sista inför imorron så att jag har allt. Se fram emot att träffa alla imorron ska bli riktigt roligt =D

Nej, nu blir det solen en stund till! Hej så länge

Bio ikväll!



Ikväll ska jag o jos gå på bio o se den tredje twilight filmen =D ska bli så roligt! Var så längesen vi gjorde något bara hon o jag.

Tråkigt väder

God dagen allihopa =)

Nu har jag vaknat till liv, har sovit många timmar men känner mig ändå inte utvilad... Har drömt mardrömmar hela natten, dessutom så har jag oxå undrat när rickard skulle komma o lägga sig. Det tog tid han kom inte till sängen förens vid 8 i mores... han var vänt på dygnet helt nu när han jobbar natt. Ska snart få upp honom ur sängen så vi kan göra det vi har planerat idag.

Ska en sväng till stan o se om vi kan hitta lite nya kläder till honom, han behöver fylla på sin garderob lite ;)

Ting!